Par 2006.gada Latvijas labāko futbolistu atzīts valstsvienības un Krievijas premjerlīgas kluba Kazaņas "Rubin" vārtsargs Aleksandrs Koliņko, sestdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Līdz ar to Koliņko ir pirmais vārtsargs, kurš tiek atzīts par Gada labāko Latvijas futbolistu.

Pagājušajā gadā par Latvijas labāko futbolistu tika atzīts aizsargs Igors Stepanovs, bet pirms tam divus gadus pēc kārtas labākā spēlētāja titulu ieguva uzbrucējs Māris Verpakovskis.

Koliņko par labāko atzīts Latvijas Futbola federācijas (LFF) tradicionālajā aptaujā, kurā piedalījās LFF darbinieki, klubu un masu mediju pārstāvji.

Par Latvijas izlases vārtsargu aptaujā nobalsoja 27 no 40 respondentiem. Otrās vietas ieguvējs "Liepājas metalurgs" uzbrucējs Ģirts Karlsons aptaujā ieguva septiņas balsis.

"Es pat neaizdomājos par to, kurš šogad varētu būt Latvijas labākais futbolists. Ja jau speciālisti izvēlējās mani, tad iznāk, ka esmu pelnījis labākā spēlētāja laurus," sarunā ar "Neatkarīgo" teica Koliņko.

Kā nozīmīgākos sportiskos brīžus sezonā Koliņko minēja spēlēs ar ASV un Krieviju, "kad nospēlēju labi, taču diemžēl zaudējām".

"Arī pret Islandi un Zviedriju parādīju labu sniegumu, taču mums izdevās uzvarēt vienīgi islandiešus," piebilst Koliņko.

Koliņko arī atklāja, ka viņam ir piedāvājums palikt līdzšinējā klubā "Rubin" vēl uz divām sezonām.

Tāpat LFF aptaujā par aizvadītās sezonas Latvijas čempionāta virslīgas labāko spēlētāju atzīts čempionu "Ventspils" aizsargs Žans Pols Ndeki, kurš atzīts arī par labāko aizsargu. Par Latvijas virslīgas labāko vārtsargu atzīts ventspilnieks Andris Vaņins, par labāko uzbrucēju - Karlsons, bet nominācijā par labākā pussarga balvu vienādu balsu skaitu savāca liepājnieks Darjus Miceika un "Skonto" kapteinis Vitālijs Astafjevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!