Foto: Publicitātes foto
"Latvia Grand Prix" karatē finālsacensībās, kas notiks 12.decembrī "Arēnā Rīga", piedalīsies vairāk nekā 150 sportistu no astoņām valstīm, ieskaitot pasaules karatē zvaigznes, informē Latvijas Karatē federācija (LKF).

Foto galerija

Turnīra dalībnieki sacentīsies četrās vecuma grupās 40 kategorijās, un viens no "Latvia Grand Prix" dalībniekiem būs Kalvis Kalniņš, bronzas ieguvējs šāgada pasaules čempionātā pieaugušajiem 2010. gadā, kā arī desmitkārtējs Eiropas un četrkārtējs pasaules čempions Rafaels Agajevs, kurš ir turnīra goda viesis.

"Šis sporta veids man palīdz iepazīt daudz dažādas valstis un cilvēkus, ko, dzīvojot Azerbaidžānā, es nekad nebūtu iepazinis," saka Agajevs. "Sporta ziņā karatē man palīdz tiekties uz savu garīgo un fizisko spēku maksimālu attīstīšanu, jo grūti ir sasniegt Eiropas vai Pasaules čempiona titulu, bet vēl grūtāk to ir noturēt, jo citi sportisti daudz trenējas, lai atņemtu man šos titulus. Tas mani stimulē attīstīties tālāk, palīdz iet uz priekšu. Bērniem un jauniešiem varu teikt, ka pasaulē ir daudz dažādu lietu, kas var palīdzēt maksimāli sevi garīgi un fiziski attīstīt. Vajag ieskatīties sevī - kas pašu interesē -, un tad to meklēt. Es esmu atradis, man tas ir karatē."

Kā "Latvia Grand Prix" finālsacensību goda viesi Rīgā ieradīsies arī bijušais Spānijas izlases treneris, viens no vadošajiem Pasaules Karatē federācijas treneriem Antonio Seba Oliva un Pasaules Karatē federācijas katu tiesnesis Sergejs Sokolovskis.

"Viens no sacensību mērķiem ir parādīt skatītājiem – jo īpaši jauniešiem - šīs senās un inteliģentās cīņas mākslas nozīmi personības attīstībā," uzsver Latvijas Karatē federācijas ģenerālsekretārs un ilggadējais karatē treneris Arnis Šauriņš. "Pasaules karatē zvaigžņu viesošanās Rīgā ir liels notikums visiem leģendārās cīņas mākslas cienītājiem – gan tiem, kas pašreiz nodarbojas ar karatē, gan tiem, kas sapņo par karatē nodarbībām vai tikko sākuši ar to nodarboties."

Turnīra programmā iekļauts arī sporta karatē kumite seminārs nacionālo izlašu dalībniekiem, ko vadīs desmitkārtējs Eiropas un četrkārtējs Pasaules čempions Rafaels Agajevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!