Foto: Porsche Carrera Cup Benelux

Latvijas vadošais autošosejas pilots Valters Zviedris gaidāmajā nedēļas nogalē Spā-Frankoršampas trasē aizvadīs "Porsche Carrera Cup Benelux" čempionāta pirmo posmu. Sezonas atklāšana risināsies kopā ar Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules izturības čempionātu (FIA WEC), tādējādi Beļģijas leģendārajā trasē autosportistam no Latvijas būs iespēja sevi parādīt uz augstākā līmeņa pasaules skatuves.

Zviedris ar savu komandu šosezon panākuši vienošanos ar pieredzējušo beļģu vienību "Q1-Trackracing", lai aizvadītu sacensības Beļģijā un Nīderlandē bāzētajā čempionātā. Izvēle par labu "Porsche Carrera Cup Benelux" krita tādēļ, ka tas ir viens no spēcīgākajiem "Porsche" čempionātiem Eiropā ar augsta līmeņa pilotiem un izcilām F-1 trasēm (Spā-Frankoršampa, Imola, Zandvorta un "Red Bull Ring"). Seriāla līmeni parāda arī tas, ka bez perspektīviem jaunajiem pilotiem no 8 dažādām valstīm šogad vairākus posmus Beniluksa čempionātā aizvadīs arī divkārtējais pasaules rallija (WRC) čempions Kalle Rovanpera.

"Šīs būs pirmās sprinta sacensības ar "Porsche 911 GT3 CUP" automašīnu ārpus Ziemeļeiropas reģiona, tādēļ pirms posma ir ļoti interesantas sajūtas. No vienas puses prieks, ka esam tikuši tik tālu un izdarījuši lielu soli augšup, bet no otras puses, protams, ir neliels uztraukums, jo pilnīgi jauns čempionāts, jauni braucēji, cits līmenis. Par Spā trasi runājot, esmu kārtīgi sagatavojies simulatorā un nevaru vien sagaidīt brīdī, kad došos trasē dzīvē. Jau kopš bērnības sapņoju par to, ka kādreiz varētu izbraukt pa šo leģendāro trasi, tagad šo sapni īstenošu, pie kam pie "Porsche 911 GT3 CUP" stūres," sajūsmu par pirmo posmu un leģendāro Spā-Frankoršampas trasi neslēpj Valters Zviedris.

Latviešu autosportists atzīst, ka "braukšanas ziņā ir pāris nianses, pie kā vēl jāpiestrādā, bet ticu, ka brīvajos treniņos ar to tikšu galā. Šobrīd vēl grūti kaut ko prognozēt par pozīcijām, jo braucēji ir ļoti augsta kalibra, bet noteikti atdošu visu un cīnīšos par augstākajām vietām."

Zviedri aizrauj arī tas, ka sacensības notiek kopā ar FIA WEC. "Tas mums pavērs plašāku skatu uz pasaules līmeņa autosportu, kā arī ļaus smelties iedvesmu un motivāciju no tur braucošajām zvaigznēm, lai tiektos uz to, ka nākotnē pats varētu rūpnīcas pilota lomā startēt Lemānas 24 stundās un citās leģendārās izturības sacensībās," latvietis norādīja.

9. maijā Zviedris aizvadīs brīvos treniņus, bet piektdien risināsies kvalifikācija un 1. brauciens. Sestdienas rītā nedēļas nogale noslēgsies ar 2. braucienu. Ņemot vērā, ka "Porsche Carrera Cup Benelux" notiks FIA pasaules izturības čempionāta 6 stundu sacensību ietvaros, tad Spā-Frankoršampas trasē valdīs kārtīga festivāla atmosfēra. FIA WEC seriālā "Hypercar" klasē startēs 14 bijušie F-1 piloti, piemēram, 2009. gada čempions Džensons Batons, kā arī salīdzinoši vēl nesen F1 startējušie Miks Šūmahers, Roberts Kubica un Antonio Džiovinaci. Tāpat "LMGT3" klasē pie auto stūres sēdīsies motošosejas leģenda Valentino Rosi, kurš pēdējos gados sevi veiksmīgi pierādījis autošosejas sacensībās.

Abus sacensību braucienus būs iespējams vērot "Porsche Carrera Cup Benelux" sacensību oficiālajā "Youtube" kanālā. Pirmā brauciena starts piektdien, 10. maijā, paredzēts 17:30 pēc Latvijas laika, savukārt otrais brauciens sestdien, 11. maijā, tiks aizvadīts 11:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!