Foto: Publicitātes foto
Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) ir saņēmusi oficiālo ielūgumu piedalīties Riodežaneiro gaidāmajās Paralimpiskajās spēlēs, kas kopā ar LPK Paralimpiskās vienības delegācijas vadītāju Zani Skujiņu atceļoja no Riodežaneiro.

Svinīgā ielūgumu izsniegšana Paralimpisko spēļu delegāciju vadītāju semināra ievadā. Ielūgumus uz Paralimpiskajām spēlēm saņēma pieci dažādu kontinentu pārstāvji - oficiālo Eiropas valstu dalības aicinājumu saņēma slavenā Nīderlandes ratiņtenisiste, Londonas paralimpisko spēļu čempione Estere Vergera.

"Man ir fantastisks prieks un gods saņemt ielūgumu uz Riodežaneiro visas Eiropas vārdā," pauda sportiste. "Esmu pārliecināta, ka 2016. gada paralimpiskās spēles vēsturē ieies ne tikai ar krāšņo atklāšanas un noslēguma ceremoniju, bet arī ar lielāko sportistu un skatītāju skaitu, kāds jebkad paralimpiskajās spēlēs redzēts."

Plānots, ka Latviju Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs 12 individuālo sporta veidu pārstāvji, kā arī viena komanda – sēdvolejbola izlase.

"Uz Paralimpiskajām spēlēm nevar vienkārši aizbraukt – tāda iespēja ir jānopelna ar smagu, neatlaidīgu darbu un neizmērojamu piepūli ne tikai no sportista, bet arī no viņa trenera puses," saka LPK komitejas prezidente Daiga Dadzīte.

Kā ziņojām, Latvijas Olimpiskā komiteja ielūgumu dalībai 2016. gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajās spēlēs saņēma augusta sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!