Latvijas izlases biatlonisti ceturtdien Rūpoldingā (Vācija) paredzētajās Pasaules kausa izcīņas 5. posma sacensībās 4x7,5 kilometru stafetē nepiedalīsies.
Tādu lēmumu pieņēmis Latvijas izlases treneris Vitālijs Urbanovičs, kurš uzskata, ka jāsāk pievērst lielāka uzmanību komandas gatavošanās procesam startam pasaules čempionātā, kas no 19. līdz 27. februārim risināsies Holmenkolenā (Norvēģija).

Tādēļ tikusi pārskatīta sportistu gatavošanās programma, un tajā lielāka uzmanība tiks pievērsta treniņdarbam.

Praedzams, ka sestdien Rūpoldingā 10 kilometru sprintā startēs visi Latvijas biatlonisti, bet Pasaules kausa izcīņas 6. posma sacensībās, kas no 20. līdz 23. janvārim notiks Antholcā (Itālija), sportisti dažādās disciplīnās piedalīsies atkarībā no trenera ieskatiem par tāda soļa lietderību.

Kā sarunā ar LOV pārstāvi norādīja Urbanovičs, lielākā daļa komandu jau sāk gatavoties pasaules čempionātam, tādēļ vairākas spēcīgas izlases ceturtdienas stafetē pārstāvēs otrie sastāvi.

Turklāt Rūpoldingas trase ar tās straujajiem kāpumiem un kritumiem Latvijas sportistu gatavošanās procesam nav diez ko piemērota, piebilda Urbanovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!