Foto: stock.xchng
Latvijas bokseris Nikolajs Grišuņins piektdienas vakarā piedzīvoja zaudējumu debijas cīņā jaundibinātajā Pasaules sērijā, kurā viņa pārstāvētā Milānas komanda "Thunder" tomēr izcīnīja uzvaru, liecina rīkotāju informācija.

Grišuņins, kurš boksē pussmagajā svarā (līdz 85 kg), pēc punktiem zaudēja francūzim Ludovikam Groū. Savukārt piecu cīņu summā Milānas "Thunder" guva uzvaru pār Parīzes "United" komandas bokseriem.

Pasaules sērijas sacensības kas jau tiek uzskatītas par revolūciju pasaules amatieru boksā, notiks no novembra līdz maijam.

Sacensībās piedalīsies 12 pilsētu sastādītas starptautiskas komandas, kas sadalītas trīs grupās pēc kontinentālā principa, kas aizvadīs pa diviem mačiem savā mājvietā un viesos ar pārējām trim savas grupas komandām piecās svara kategorijās. Pamatturnīrs noslēgsies 19. martā. Aprīlī paredzēti pusfināli, kuros sacentīsies savu grupu uzvarētājas un labākā no otro vietu ieguvējām, maijā Makao notiks fināli kā arī individuālās sacensības, kuru uzvarētāji kvalificēsies 2012. gada Londonas Olimpiskajām spēlēm.

Amatieru boksā kopš 2009. gada vienā cīņā tiek aizvadīti trīs raundi pa trim minūtēm, taču Pasaules sērijā notiek pieci raundi pa trim minūtēm, bet individuālajās sacensībās - pat septiņi raundi. Turklāt bokseriem jācīnās bez galvas aizsargiem. Rīkotāji ar šādu noteikumu maiņu vēlas radīt starpposmu starp amatieru un profesionālo boksu.

Eiropas grupā startē Milāna, Parīze, Stambula un Maskava, Āzijas grupā Astana, Baku, Pekina un Inčona, bet Amerikas grupā Losandželosa, Maiami, Memfisa un Mehiko. Mači notiek vieglākajā jeb gaiļa svarā (līdz 54 kg), vieglajā (61 kg), vidējā (73 kg), pussmagajā (85 kg) un smagajā (virs 91 kg). Par uzvarētiem mačiem komandas vāks punktus, kas tiks saskaitīti, lai noteiktu vietu kārtību turnīra tabulās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!