Foto: Publicitātes foto
Pirmā Latvijas čempionāta peldēšanā sacensību diena, kas no 20.-22.jūnijam norisinās Ķīpsalas sporta kompleksa peldbaseinā, ir noslēgusies ar jaunu Latvijas rekordu 200m uz muguras sieviešu peldējumā, ko sasniedza jaunā peldētāja Renāte Tomilova, informē Latvijas Peldēšanas federācija.

Renāte Tomilova visai negaidīti spēja labot Latvijas rekordu 200 m uz muguras. SK "Delfīns" sportiste šo distance veica divās minūtēs un 21.17 sekundēs, tādejādi vienpadsmit gadus veco Vladislavas Kožemjako rekordu labojot par pusotru sekundi (2:22.68). Arī 200m uz muguras vīriešiem Latvijas čempiona tituls SK "Delfīns" pārstāvim Konstantīnam Blohinam.

Tāpat par ļoti interesantu dueli čempionāta pirmajā dienā parūpējās olimpietis Romāns Miloslavskis (Liepājas KSS) un Pāvels Kondrahins (BJSS "Rīdzene/OSC"), kuri 100 m tauriņstila peldējumā finišēja ar absolūti vienādu rezultātu – 56.14 sekundes, tādejādi dalot Latvijas čempiona titulu šajā distancē.

Sacensību pirmajā dienā Latvijas čempiona titulu individuālajās distancēs izcīnīja arī Gabriela Ņikitina un Ivars Akmentiņš (abi - PK "Ķīpsala") 50 m brīvajā stilā, kuri finišēja attiecīgi pēc 26.59 un 23.32 sekundēm, Aļona Ribakova (SK "Delfīns") un Fjodors Mjasojedovs (BJSS "Rīdzene/DSN") 100 m brasā, Jeļena Ivanova (SK "Delfīns') 100 m tauriņstilā un Krista Ceplīte (PK "Ķīpsala") un Uvis Kalniņš (Valmieras BSS) 400 m brīvajā stilā.

Savukārt 4x100 m brīvā stila stafetē sieviešu konkurencē ar rezultātu 4:09.63 uzvaru izcīnīja SK "Delfīns" Komanda, bet vīriešu konkurencē par Latvijas čempioniem 4x100 m brīvā stila stafetē kļuva peldēšanas kluba "Ķīpsala" sportisti, kuri distanci veica trīs minūtes un 33,77 sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!