Foto: Publicitātes foto
Latvijas damberiste Zoja Golubeva izcīnījusi uzvaru, bet lielmeistrs Roberts Misāns ieguvis trešo vietu Pasaules kausa izcīņas turnīrā simtlauciņu dambretē, kas risinājās Krievijas pilsētā Ufā.

Sieviešu grupā piedalījās 38 dalībnieces, tajā skaitā arī rīdziniece, starptautiskā lielmeistare Zoja Golubeva. Turnīru izcīņa notika pēc izlozes sistēmas deviņās kārtās. Pēdējo kārtu Latvijas sportiste noslēdza ar uzvarošu kombināciju 62.gājienā un ar izcīnītiem 13 punktiem (četras uzvaras, pieci neizšķirti) ierindojās pirmajā vietā.

Vīriešu grupā ļoti veiksmīgi cīnījās starptautiskais meistars Roberts Misāns, kurš turnīrā pieveica trīs pretiniekus un pret sešiem nospēlējot neizšķirti, un ar izcīnītiem 12 punktiem ierindojās trešajā vietā, apsteidzot gan pasaules šā gada čempionu, gan arī turnīrā spēlējošos pasaules eksčempionus un šā gada pasaules čempionāta finālistus.

12 punktus izcīnīja 2.līdz 8.vietas ieguvēji. Ar izcīnītiem 11 punktiem sekoja 9.-15.vietas ieguvēju grupa, kurā starptautiskais lielmeistars Guntis Valneris ierindots 13.vietā, bet Raimonds Vīpulis ar izcīnītiem deviņiem punktiem turnīru noslēdza kā 33., dalot 31.-38.vietu.

No pasaulē šobrīd reģistrētajiem 40 starptautiskajiem lielmeistariem Pasaules kausa izcīņā Ufā iesaistījās 24, tādejādi turnīrs uzskatāms par visu laiku augstākā līmeņa pasākumu.

Atgādinām, ka iepriekš šā turnīra ietvaros notiekošajā pasaules čempionātā Zoja Golubeva uzvarēja ātrspēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!