Foto: IFF
Latvijas vīriešu florbola izlase trešdien Šveicē sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, grūtā cīņā pieveicot Igauniju un tiekot pie pirmās uzvaras turnīrā.

Latvijas florbolisti astotdaļfināla spēlē bija pārāki ar 5:2 (1:0, 0:2, 4:0). Ceturtdaļfinālā viņus jau ceturtdien gaida cīņa ar mājinieci Šveices valstsvienību. Labāko astoņnieku Latvijas izlase sasniegusi trešo reizi pēc kārtas.

Uzvarētāju labā pa diviem vārtiem iemeta Rolands Kovaļevskis un Jānis Ragovskis, kamēr vēl vienu bumbiņu igauņu vārtos raidīja Morics Krūmiņš, kurš Latvijas valstsvienībā tika nosaukts par labāko spēlētāju.

Šī mača rezultātu 11. minūtē atklāja tieši Krūmiņš. Lai arī Latvijai piederēja pārsvars bumbiņas kontrolē, igauņi disciplinēti spēlēja aizsardzībā, kā arī latviešiem bija lielas problēmas ar vairākuma realizāciju. Laukumā ritēja līdzvērtīga un spraiga cīņa, bet īpaši blāvs sniegums Latvijai bija otrajā trešdaļā.

Tieši otrajā periodā Igaunija pat izvirzījās vadībā - vispirms Patriks Karelsons 37. minūtē skaisti no vārtu priekšas izlīdzināja rezultātus, izmantodams nesaprašanos Latvijas izlases florbolistu aizsardzības darbībās. Savukārt vadību igauņi panāca tikai vienu minūti un 40 sekundes vēlāk.

Noslēdzošajās 20 minūtēs Latvijas izlases izpildījumā sniegums bija ievērojami kvalitatīvāks. Kovaļevskis jau 43. minūtē panāca izlīdzinājumu, bet pāris minūtes vēlāk viņš, atstāts pilnīgi brīvs, skaisti trieca bumbiņu vārtu devītniekā. Līdz ar to Latvija bija izvirzījusies vadībā ar 3:2, bet 50. minūtē ceturtos vārtus guva Ragovskis, kurš bija precīzs arī pēdējā minūtē un rezultāta izteiksmē sarūpēja gana drošu uzvaru.

Pirms tam savā grupā Latvijas florbolisti palika pēdējie starp četrām komandām, jo tika zaudēts Čehijai (3:6), Zviedrijai (2:11) un Vācijai (4:6). Savukārt igauņi uzvarēja otrā ešelona C apakšgrupā, kur pārspēja Singapūru (12:4), Kanādu (15:3) un Taizemi (16:4).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!