Foto: Juris Bērziņš-Soms
Ceturtdien Starptautiskās Handbola federācijas (IHF) attīstības turnīra finālu sasniedza Uģa Vikštrema vadītie Latvijas handbolisti, kas pusfinālā spraigā cīņā ar 25:21 pieveica Panamerikas ceturto spēcīgāko komandu Urugvaju.

Latvija ar Urugvajas komandu tikās jau grupu turnīra fāzē, sacenšoties D apakšgrupā, kur abas ieņēma pirmās divas vietas. Šī spēle, kurā mūsējie uzvarēja ar 26:24, izvērtās par Latvijas handbola izlases līdz šim sarežģītāko pārbaudījumu IHF attīstības turnīrā.



Abu komandu otro savstarpējo spēli, kam bija krietni lielāka likme, latvieši iesāka mazliet neveiksmīgāk par oponentiem, 10. minūtē nonākot iedzinējos ar divu vārtu deficītu. Pakāpeniski gan iniciatīva pārgāja Latvijas handbolistu pusē un puslaiku izdevās noslēgt jau ar vienu vārtu pārsvaru – 11:10.



Veiksmīgi tika iesākts arī otrais puslaiks un tā piektajā minūtē latvieši jau sasniedza triju vārtu pārsvaru – 14:11. Tālāk urugvajieši mūsējos neatlaida, taču būtiski saasināt spēli arī nespēja, tādējādi Latvija saglabāja 2-3 vārtu pārsvaru (15:12, 19:17).

Īpaši veiksmīgu sniegumu demonstrēja Raimonds Trifanovs, uzbrūkot ar simtprocentīgu precizitāti.

Spēles izskaņā mūsu handbolisti veiksmīgi noturēja iekrāto pārsvaru un vēl pat spēja to nedaudz palielināt, uzvarot ar 25:21.



Jau pieminētais Trifanovs kļuva par rezultatīvāko Latvijas izlases rindās, gūstot deviņus vārtus, savukārt par mūsu vārtu drošību visas spēles garumā rūpējās Edgars Kukša.



Finālā, kas norisināsies 26.jūnijā, Latvijas izlases pretiniece būs Fēru salas, kas otrajā pusfinālā ar 31:23 (17:15) apspēlēja mājinieci Kosovu. 




IHF attīstības turnīrs

Latvija – Urugvaja 25:21 (11:10)

Latvija: Trifanovs 9, Kiršteins 4, Lielais 4/3, Tuminskis 3, Kreicbergs 2, Borodovskis 2, Kurmēns 1, Ivanovs, Kivlenieks, Kreicbergs, Borisenko, Hovratovičs, Puriņš, Kukša, Turkupols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!