Latvijas vīriešu handbola izlase piektdien Vācijā piedzīvoja zaudējumu jaunā galvenā trenera Uģa Vikštrēma debijas mačā, ar 26:30 (12:16) piekāpjoties Vācijas trešās līgas vienībai"HSG Konstanz", informē LHF.

Latvijas izlasei šī ir pirmā pulcēšanās kopš 2015.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra noslēguma janvārī un gatavojoties 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas sāksies šī gada oktobra beigās un novembra sākumā. Diemžēl Vācijā paredzētajās pārbaudes spēlēs izlasei nevar palīdzēt tās potenciālie līderi Dainis Krištopāns, Evars Klešniks, Aivis Jurdžs, Ģirts Lilienfelds, kuri netiek uz sabraukumu savu pārstāvēto klubu dēļ, kā arī abi labās malas spēlētāji Jānis Pavlovičs un Ēriks Blūms, kuri uz doto brīdi ir traumēti.

Vācijas 3. līgas klubs "HSG Konstanz", kurš pērn Dienvidu zonā ierindojās ceturtajā vietā, jau pēc pusmēneša uzsāks jauno sezonu, tāpēc mačā ar Latviju jau bija praktiski optimālajā formā.

Uģis Vikštrēms spēlei ar "HSG Konstanz" bija pieteicis 16 spēlētājus, malā atstājot vārtsargus Helmutu Tihanovu un Artūru Kuģi, kā arī labo insaidu Ingu Kivlenieku.

Spēles gaitā Vikštrēms aktīvi variēja ar sastāvu, laukumā laižot visus pieteiktos spēlētājus. Spēles sākums izvērtās līdzīgs un izbrukumā komandas spēlēja praktiski nevainojami. Tomēr pirmā puslaika vidū vācieši, kuri demonstrēja taktiski gudru handbolu, ieguva 3-4 vārtu pārsvaru, ko spēja noturēt līdz pat puslaika izskaņai – 12:16.

Otrā puslaika vidū Latvijai izdevās pietuvoties divu vārtu attālumā un bija iespēja lauzt spēles gaitu, tomēr pietrūka aukstasinības metienu realizācijā un nevedās arī spēle aizsardzībā, kas bija lielākais klupšanas akmens, tādējādi "HSG Konstanz" atkal atjaunoja pārsvaru, ko spēja nosargāt līdz pat spēles beigām – 26:30.

Rezultatīvākie valstsvienības rindās ar pieciem gūtajiem vārtiem bija Artis Kurmēns un Andis Ērmanis, bet pa četriem guva Ingars Dude un Elvijs Borodovskis. Ļoti spilgtu spēli nodemonstrēja Ērmanis, kurš uzbruka ar teicamu precizitāti gan pozicionālajos, gan ātrajos uzbrukumos.

Sestdienas vakarā plkst. 21:00 pēc Latvijas laika Latvijas izlase aizvadīs otro pārbaudes spēli, mērojoties spēkiem ar kādreizējo daudzu gadu EHF Čempionu līgas dalībnieci "A1 Bregenz" no Austrijas. Jau tagad zināms, ka šajā mačā piedalīsies abi vārtsargi, kuri pirmajā spēlē palika malā - Tihanovs un Kuģis.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret "HSG Konstanz":
Toms Lielais, Einārs Kiršteins, Māris Veršakovs, Jānis Glušaks, Ingars Dude, Edgars Kukša, Arnolds Straume, Oskars Arājs, Lauris Ozoliņš, Andis Ērmanis, Elvijs Borodovskis, Dzintars Dravnieks, Raimonds Trifanovs, Artūrs Lazdiņš, Austris Tuminskis, Artis Kurmēns.

Latvija – HSG Konstanz 26:30 (12:16)
Latvija: Kurmēns 5, Ērmanis 5, Borodovskis 4, Dude 4, Straume 3, Trifanovs 3, Veršakovs 1, Kiršteins 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!