Foto: LETA

Viens no Latvijas vadošajiem konkūra jātniekiem Ģirts Bricis piektdien izcīnīja uzvaras Rīgā sporta centrā "Kleisti" notiekošā Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma pirmajos divos maršrutos, kamēr trešajā maršrutā pirmais bija Kristaps Neretnieks.

Piektdien sacensības tika atklātas, sportistiem sacenšoties maršrutā ar šķēršļu augstumu 120/125 centimetri divās fāzēs. Sacensības dalībnieki piedalījās ar zirgiem, kuri sasnieguši 6-7 gadu vecumu.

Bricis izcīnīja pirmo vietu ar septiņus gadus veco zirgu Rigonda. Otrajā fāzē viņi maršrutu veica 30,02 sekundēs, kas bija labākais laiks, bet otro vietu ieguva vēl viens mājinieks Kristaps Neretnieks ar zirgu Cha-cha.

Kopumā viss goda pjedestāls piederēja mājinieku sportistiem, jo trešais ar zirgu Conquesta bija Andis Vārna, kamēr uzreiz pēc tam sekoja igaunis Johans Zeigers.

Savukārt pēc tam, sportistiem sacenšoties maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 130 centimetriem, Bricis ar zirgu Donau izcīnīja vēl vienu uzvaru. Otrajā fāzē viņi maršrutu veica 24,99 sekundēs.

Tikmēr otro un trešo vietu ieņēma Igaunijas pārstāvji Reins Pills un Pauls Ričards Arguss, kuri startēja ar zirgiem Alfons Ra un Caesar.

Dienas noslēdzošajā maršrutā, kurā sportisti sacentās uz laiku, uzvarēja Neretnieks ar zirgu Camerlane, atstājot aiz sevis Argusu ar rumaku Renessin, bet trešais bija krievs Aleksandrs Beļehovs, kurš startēja ar zirgu Bivaldi.

Sacensības risināsies arī sestdien un svētdien. Visas sacensību dienas skatītāji var vērot bez maksas.

Sacensības, kurām piešķirta CSI2*-W/CSIYH1* kategorija, ir svarīgākais gada notikums Latvijas jāšanas sportā un šogad svin 25 gadu jubileju kopš pirmās norises reizes.

Sacensības kopumā notiks deviņos maršrutos. Galvenais no tiem – "Grand Prix Rīga" – norisināsies svētdien, un dos ieskaites punktus Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, kā arī punktus pasaules jātnieku FEI "Longiness" reitingā un punktus kvalifikācijai 2018. gada Pasaules spēlēm. Sportistiem un viņu zirgiem galvenajā maršrutā būs jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi.

Pērn "Grand Prix" maršrutā uzvarēja Lietuvas sportists Zigmants Šarka ar zirgu Aster, kuru savulaik iegādājies no Latvijas čempiona Ģirta Briča, kamēr no Latvijas sportistiem Andis Vārna ar rumaku KS Coradina izcīnīja piekto vietu. Savukārt iepriekšējos trīs gadus Rīgas posma "Grand Prix" maršrutā uzvarēja Neretnieks, kurš pērn nestartēja.

No Latvijas jātniekiem Neretnieks ir guvis līdz šim lielākos panākumus Pasaules kausā. Viņš 2014. gadā Pasaules kausa finālsacensībās Francijā izcīnīja 19. vietu spēcīgāko pasaules jātnieku konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!