Foto: PantherMedia/Scanpix
Turpinām iepazīstināt ar nedēļas nogalē notiekošajā Latvijas III Olimpiādē sporta veidiem. Šoreiz pievērsīsimies sporta veidu "karalienei" vieglatlētikai.

Vieglatlētikas sacensības notiks 7. un 8. jūlijā Liepājā, stadionā "Daugava", kā arī 8. jūlijā Aizputes stadionā, kur gan kungi, gan dāmas sacentīsies vesera un diska mešanā.

Vēl ārpus stadiona robežām "izies" soļošanas disciplīna. Gan 20 kilometru soļošana vīriešiem, gan 10 kilometru soļošana sievietēm 8. jūlijā rītā plkst.9 sāksies "Beberliņos", Karostā.

Kopumā gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē vieglatlētikā tiks sadalīts 21 medaļu komplekts.

Nešaubīgi, ka liepājnieku lielākā uzmanība būs pievērsta 800 un 1500 metru skrējienam sievietēm, kur startēs mājinieku galvenā cerība Poļina Jeļizarova. Kā zināms, aizvadītās nedēļas nogalē P. Jeļizarova lieliski startēja Eiropas čempionātā. Viņa sestdien izcīnīja sesto vietu Helsinkos notiekošā Eiropas čempionāta finālsacensībās 3000 metru šķēršļu skrējienā. Kā ziņots, jūnija sākumā P. Jeļizarova sasniedza Latvijas rekordu un izpildīja Londonas olimpisko spēļu normatīvu. "Prezidenta kausa" sacensībās P. Jeļizarova finišēja pēc deviņām minūtēm un 33,53 sekundēm, līdzšinējo Latvijas rekordu labojot par 18 sekundēm. Savukārt Londonas Olimpiādes A normatīvs ir deviņas minūtes un 43 sekundes.

Vieglatlētikas sektoros redzēsim arī daudzus citus spēcīgus Latvijas sportistus, piemēram, ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs ir šķēpmešanā, bet cīņa solās būt spraiga ikvienā disciplīnā. Jāatzīmē, ka Latvijas III Olimpiāde vairākiem sportistiem būs pēdējā iespēja kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm.

Iepriekš Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis paziņoja, ka nākamajā dienā pēc Latvijas Olimpiādes noslēguma (9.jūlijā) LOK rīkos Izpildkomitejas sēdi, kurā apstiprinās oficiālo Latvijas olimpiskās delegācijas sastāvu dalībai Londonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!