Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu regbija izlase Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2B divīzijas spēlē sestdien Jelgavā ar rezultātu 19:22 (6:14) piekāpās Andoras valstsvienībai.

Izšķirošos punktus Latvijas izlase zaudēja vien pēdējās cīņas minūtēs, tomēr mājinieki tika pie viena kopvērtējuma punkta, kas pienākas par zaudējumu ar ne vairāk kā septiņu vārtu starpību.

Spēli Latvijas izlase sāka ļoti nepārliecinoši, pirmajā puslaikā veicot vien pāris bīstamus uzbrukumus. Komandas apmainījās vien ar vairākiem precīziem soda sitieniem, bet 34.minūtē Andoras izlase pēc precīza dropsitiena panāca 9:6 savā labā. Jau pašās pirmā puslaika beigās viesiem izdevās izskriet līdz mājinieku piezemējuma zonai un panākt 14:6 savā labā.

Otrais puslaiks sākās emocionāli un ar izteiktu mājinieku pārsvaru. Edgars Cīrulis 52.minūtē veica piezemējumu, panākot rezultātu 11:16. Turpinājumā divu minūšu laikā Nauris Bērziņš ieguva 19:16 mājinieku labā, veicot piezemējumu un realizējot soda sitienu. Spēles beigu daļā Andoras izlase sākotnēji ar vienu soda panāca izlīdzinājumu, bet 78.minūtē arī pārņēma vadību. Pašās beigās Andoras vienība gandrīz veica piezemēju, kas Latvijas izlasei būtu liedzis iegūt vienu punktu.

Iepriekšējā mačā, kad Latvijas izlase 12.oktobrī Valmierā ar rezultātu 25:14 pieveica Serbijas valstsvienību, komandai nevarēja palīdzēt neviens no ārvalstīs spēlējošajiem izlases regbistiem. Savukārt šajā cīņā Latvijas izlases rindās spēlēja ne tikai trīs leģionāri no Krievijas (Uldis Saulīte, Jurijs Baranovs un Nauris Bērziņš), bet arī Īrijā spēlējošais Mārtiņš Provizors.

Pirmā apļa abu komandu savstarpējā cīņā Latvijas izlase Andoru izbraukumā uzvarēja ar 22:11. Sestdien Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) Jelgavā regbijs tiks spēlēts pirmo reizi.

"Spēlētājiem pirms mača bija iekšējs miers, jo viņi atcerējās veiksmīgo maču Andorā. Tāpēc pašpārliecinātība nospēlēja negatīvu lomu," pēc mača izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko. "Pirmajā puslaikā tikai aizstāvējāmies, turklāt daļa spēlētāju neievēroja taktisko disciplīnu. Teorētiski šajā mačā mums bija spēcīgāks sastāvs nekā iepriekš, taču pēc leģionāru pievienošanās vairāki spēlētāji nevēlējās uzņemties līderu lomu."

"Serbijas izlase ar saviem uzbrucējiem bija spēcīgāka. Šodien vienkārši slikti nospēlējām, nebija komandas spēles," pauda Lisko. "Cerēju, ka sezonas beigās izlase būs labā formā, tomēr sanāca, ka pavasara spēles aizvadījām labāk. Līdz nākamajiem mačiem ir jāapzina tā iemesli. Tāpat šie divi mači paradīja Latvijas regbija lielo problēmu - spēli ar kāju."

2B divīzijas kopvērtējumā pirmo vietu ar 23 punktiem piecās spēlēs ieņem Izraēla, kurai sešus punktus sešos mačos zaudē Latvija. Andoras kontā ir desmit punkti piecās cīņās, dāņi tikuši pie septiņiem punktiem četrās spēlēs, bet Serbija ar sešiem punktiem sešos mačos atrodas piektajā vietā.

Kā ziņots, iepriekšējā atlases ciklā Latvijas izlase zaudēja vietu Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2A divīzijā.

2B grupas uzvarētājs iekļūs 2A divīzijā, bet otrās vietas ieguvēji aizvadīs pārspēles ar 2A divīzijas priekšpēdējo komandu.

Šajā Eiropas Nāciju kausa izcīņas posmā tika izspēlētas arī 2015.gada Pasaules kausa atlases spēles. Pēc pirmā apļa kļūstot par 2B grupas līderi, pie vienīgās ceļazīmes uz kvalifikācijas sacensībām tika Izraēla.

Latvijas izlasei izvirzīts mērķis pēc divu gadu cikla atgriezties Eiropas Nāciju kausa 2A divīzijā.

Latvijas regbija izlases sastāvs mačam pret Andoru:

Sandris Jauntēvs, Edgars Cīrulis, Jānis Skuja, Māris Streikišs, Mārtiņš Provizors, Santis Podāns, Viktors Silvoniks, Uldis Saulīte, Norberts Bekmanis, Valters Raņķis, Matīss Zalcmanis, Ruslans Kotļevs, Jurijs Baranovs, , Nauris Bērziņš, Elmārs Imbrass, Māris Robežnieks, Guntis Cirša, Mareks Larionovs, Ingus Aivars, Arvis Pilenieks, Mikus Ozols, Vigo Valdavs.



    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!