Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu regbija izlase otrajā jaunā Eiropas Nāciju kausa izcīņas posma spēlē sestdien ar rezultātu 27:15 (15:5) savā laukumā uzvarēja Dānijas valstsvienību.

2B divīzijas ietvaros Latvijas izlasei šī bija pirmā uzvara, kas deva pirmos piecus kopvērtējuma punktus.

Spēles sākumā Latvijas izlasei bija nospiedošs pārsvars. Iesākumā Mihails Tumins realizēja soda sitienu, bet Jānis Skuja ar piezemējumu panāca 8:0 mājinieku labā. Puslaika vidū iniciatīvu pārņēma Dānijas izlase, atbildot ar vienu piezemējumu, tomēr tā beigās piezemējumu veica Nauris Bērziņš, bet Tumins ar precīzu realizācijas sitienu panāca rezultātu 15:5.

Otrā puslaika sākumā laukumā atkal dominēja mājinieki, kuru rindās piezemējumu veica Matīss Zalcmanis. Drīz pēc tam laukumā vēlreiz sāka izpausties dāņu regbistu pārsvars, tomēr Māris Streikišs spēja Latvijas komandai atnest ceturto piezemējumu, kas deva vienu kopvērtējumā bonusa punktu. Atlikušajā laikā Latvijas izlase uzvaru nosargāja.


Ar Dānijas regbistiem neatkarības gados Latvijas izlase iepriekš bija tikusies četras reizes, divreiz izcīnot uzvaru un divreiz piedzīvojot zaudējumu.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasē uz šo spēli galvenais treneris Sergejs Lisko bija iekļāvis arī Krievijā spēlējošos Uldi Saulīti (Krasnojarskas "Jeņisej STM") un Bērziņu (Kazaņas "Agrouniversitet"), bet izlasei tomēr nepievienojās otrs Krasnojarskas kluba pārstāvis Jurijs Baranovs, kurš pagājušajā nedēļā kopā ar Saulīti kļuva par Krievijas čempionu.

Latvijas izlases sastāvā uz šo spēli bija 23 spēlētāji, no kuriem 21 pārstāv Latvijas klubus. Astoņi no viņiem pārstāv regbija klubu "Miesnieki", kura pirmā komanda LDE/"Miesnieki" šogad kļuva par valsts čempioniem, pieci tika izsaukti no pagājušā gada valsts čempionvienības "Kalve", bet pa trim pārstāvēja "Lovonia" un "Eži"/LMT.

Citā sestdienas spēlē Serbija savā laukumā mērosies spēkiem ar Andoras valstsvienību.

Kā ziņots, Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2B divīzijas pirmajā spēlē pagājušā sestdienā Latvijas izlase izbraukumā ar 21:39 (7:22) piekāpās Serbijas valstsvienībai. Šajā mačā krievu speciālists Lisko piedzīvoja savu oficiālo debiju izlases treneru korpusa galvgalī.

Eiropas Nāciju kausa 2B divīzijas turnīra kopvērtējumā pirmo vietu ar desmit punktiem divās spēlēs ieņem Izraēla, Serbijas un Latvijas kontos pieci punkti divos mačos, bet Dānija un Andora iekrājušas pa diviem punktiem divās cīņās.

Kā ziņots, iepriekšējā atlases ciklā Latvijas izlase zaudēja vietu Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2A divīzijā.

Jaunā Eiropas Nāciju kausa izcīņas posma ietvaros tiek izspēlētas arī 2015.gada Pasaules kausa atlases spēles. 2B grupas turnīrā pēc pirmā apļa spēcīgākā komanda iegūs iespēju piedalīties 2015.gada Pasaules kausa kvalifikācijas sacensībās, kurās nākamā gada maijā izbraukumā tiksies ar 2C/2D grupu spēcīgāko komandu.

Savukārt šī dueļa uzvarētāja pēc tam savā laukumā uzņems 2A grupas labāko vienību.

Latvijas izlasei izvirzīts mērķis pēc divu gadu cikla atgriezties Eiropas Nāciju kausa 2A divīzijā.

Latvijas regbija izlases sastāvs Eiropas Nāciju kausa turnīra spēlei pret Dāniju:

Jānis Skuja, Edgars Cīrulis, Āris Andersons, Leno Bramanis, Valters Raņķis, Māris Robežnieks, Emīls Balodis, Jānis Priede (visi - "Miesnieki"), Santis Podāns, Mihails Tumins, Matīss Zalcmanis, Elmārs Imbras, Andrejs Meļņikovs (visi - "Kalve"), Māris Streikišs, Ruslans Kotļevs, Reinis Pepa (visi - "Eži"/LMT), Edijs Libers, Vigo Valdavs, Artūrs Kaulakāns (visi - "Livonia"), Uldis Saulīte (Krasnojarskas "Jeņisej STM", Krievija), Nauris Bērziņš (Kazaņas "Agrouniversitet", Krievija), Kristaps Jakušs ("Baldone"), Mikus Ozols ("Sigulda").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!