Foto: F64
Latvijas sieviešu florbola izlase ceturtdien izcīnīja 6.vietu Pasaules čempionātā, informē Latvijas Florbola savienība.

Spēlē par 5.vietu Latvijas izlase ceturtdien tikās ar Krievijas florbolistēm, un, lai arī pēdējā trešdaļā Latvijas komanda bija iekrājusi divu vārtu pārsvaru, līdz pamatlaika beigām Krievijas izlase rezultātu prata izlīdzināt, savukārt pagarinājuma 5.minūtē guva arī uzvaras vārtus.

Spēles pirmā trešdaļa pārādīja, ka abu komandu spēku samērs ir līdzvērtīgs. Laukumā bija vērojams ātrs florbols ar nemitīgiem pretuzbrukumiem abu komandu izpildījumā, taču pirmajā trešdaļā vārtus nevienai no komandam tā arī neizdevās gūt.

Otrās trešdaļas sākumā Latvijas izlases spēlētājai Edītei Bankavai beidzot izdevās izlauzties cauri pretinieču aizsardzībai un gūt pirmos vārtus. Jau pēc pāris minūtēm sekoja vēl viens veiksmīgs Bankavas metiens – 2:0. Trešdaļas pēdējā minūtē maza neuzmanība un pirmo reizi bumbiņu no saviem vārtiem bija spiesta izņemt arī Lauma Višņevska - 1:2.

Pēdējo trešdaļu Latvijas izlase iesāka ar Tatjanas Varšas realizētu metienu vairakumā, tomēr pretiniecēm vēlreiz izdevās gūt vārtus, samazinot vārtu strapību līdz minimumam un liekot pamatīgi panervozēt izlases galvenajam trenerim Jānim Dainim. Spēles 57.minūtē krievu florbolistēm izdevās rezultātu arī izlīdzināt.

Papildlaikā abas komandas turpināja spēlēt ātri, neliels pārsvars bumbiņas kontrolē bija Latvijas izlasei, taču bez rezultāta. Veiksme pagarinajuma vidū tomēr uzsmaidīja pretiniecēm. Pēc haosa Latvijas vārtu priekša acīgāka izrādījās Jūlija Sadretdinova, gūstot uzvaras vārtus pretiniecēm.

Līdz ar to pasaules čempionātā Krievijas izlase izcīnīja 5.vietu, savukārt Latvija palika 6.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!