Foto: stock.xchng
Trīs Latvijas komandas ar labiem panākumiem piedalījušās Lietuvas atklātajā kausa izcīņā regbijā 7 sievietēm, kas norisinājās Marijampoles slēgtajā hallē, informē Latvijas Regbija federācijas preses dienests.

Līdztekus trim Lietuvas komandām – Marijampoles ŽSM "Sūduvis", PRC "Sūduvis" un Kauņas "Ažuolas", uz šo turnīru ieradās arī Latvijas komandas SK "Imanta", RK "Selena" un RK "Livonia".

Vispirms komandas, sadalītas divās apakšgrupās, aizvadīja priekšsacīkšu cīņas. Neskatoties uz ievērojami vājināto sastāvu, A grupā nepārspētas palika "Imantas" meitenes, kas pieveica "Ažuolas" un PRC "Sūduvis" komandas, bet B grupā labākās izrādījās ŽSM "Sūduvis" regbistes, tiekot galā ar "Selenu" un "Livonia".

Pusfinālā par zināmu pārsteigumu parūpējās strauji progresējošā, Ģirta Sirsniņa vadītā "Selenas" komanda, kas pamatlaika beigās veiksmīgi izturēja "Imantas" spiedienu, nosargājot rezultātu 7:7, bet papildlaikā veica veiksmīgu izrāvienu, izcīnot uzvaru 12:7.

Arī finālā pret daudz pieredzējušāko Marijampoles ŽSM "Sūduvis" vienību "Selenas" meitenes nedomāja padoties, gala rezultātā tomēr piekāpjoties ar 0:12.

Cīņā par 3. vietu Valda Avotiņa vadītā "Imanta", kuras sastāvā dažādu iemeslu dēļ bija tikai divas no iepriekšējās sezonas pamatsastāva spēlētājām, nokļuva iedzinēju lomā pret Kauņas "Ažuolas", tomēr prata lauzt cīņas gaitu, izcīnot uzvaru ar 12:5.

Nebija grūti prognozēt, ka smagi klāsies šā turnīra jaunākajai komandai, Ulda Ozoliņa vadītajai "Livonia", tomēr ar katru spēli meitenes kļuva arvien pārliecinātākas par saviem spēkiem, un savā pēdējā cīņā pret Marijampoles otro komandu jau cīnījās par uzvaru, kas gan pagaidām vēl rokās nedevās. Turnīra organizatoru ievērību izpelnījās "Livonia" regbiste Sintija Kurina, kas tika atzīta par sacensību perspektīvāko spēlētāju.

"Uzskatu šo par ļoti noderīgu turnīru, kas ļāva "kaujas apstākļos" aplūkot jaunās izlases kandidātes," saka Latvijas sieviešu regbija 7 izlases galvenais treneris Valdis Avotiņš. "Prieks par meiteņu cīņassparu un meistarības izaugsmi. Esam uzsākuši paplašinātos izlases treniņus, kuros aicinātas piedalīties visas spēlētājas, kas vismaz savu tuvāko nākotni domā saistīt ar regbiju. Aicinu arī pārējos klubus, kuriem nav savas sieviešu komandas, bet kuru redzeslokā ir meitenes, kam ir interese par regbiju, sūtīt viņas pie mums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!