Foto: F64

Latvijas sportistiem Baibai Bendikai, Edgaram Misem un Aleksandram Patrijukam piektdien neizdevās iekļūst finālā Vācijā notiekošajā pasaules čempionātā vasaras biatlonā supersprintā.

Vispirms vīriešu sacensībās kvalifikācijas sacensībās sportisti veica 4,5 kilometrus garu distanci ar divām ugunslīnijām.

Mise kļūdījās pa vienai reizei abās ugunslīnijās un ierindojās 50.pozīcijā. Viņš piekāpās kvalifikācijas ātrākajam sportistam beļģim Tjerī Lanžē, kurš distanci veica deviņās minūtēs un 56,2 sekundēs, minūti un 10,2 sekundes.

Tikmēr Patrijuks pirmajā šaušanā pieļāva vienu kļūdu, kam otrajā ugunslīnijā sekoja trīs neprecīzi šāvieni. Viņš atpalika no beļģa minūti un 34,1 sekundi un finišu sasniedza 63.vietā.

Savukārt sieviešu konkurencē Bendika pirmajā un otrajā šaušanā kļūdījās attiecīgi trīs un divas reizes, kas ļāva ieņemt vien 55. vietu.

Dāmu kvalifikācijā labāko rezultātu sasniedza čehiete Marketa Davidova, kura, kļūdoties vienu reizi, distanci veica 11 minūtēs un 14,3 sekundēs. Latvijas sportiste Davidovai zaudēja minūti un 48,7 sekundes.

Gan sieviešu, gan vīriešu supersprinta finālā iekļuva 30 ātrākie sportisti.

Sestdien sievietes un vīrieši pieaugušo un junioru konkurencē sacentīsies sprintā, bet svētdien sacensības noslēgsies ar iedzīšanu.

Pasaules čempionātā sacensības notiks līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!