Pieci Latvijas sportisti piedalīsies pirmajās Labas gribas ziemas spēlēs, kas no 17. līdz 20. februārim notiks Leikplesidā (ASV).
Paredzams, ka starptautiskajās sacensībās kopumā piedalīsies vairāk nekā 450 sportistu, kas 11 sporta veidos sadalīs medaļas un 650 000 dolāru lielo balvu fondu.

Sportisti sacentīsies bobslejā, kamaniņu braukšanā, kalnu slēpošanā, daiļslidošanā, frīstailā, ziemeļu divcīņā, slēpošanā, skeletonā, tramplīnlēkšanā, snovbordā un ātrslidošanā (šorttrekā).

Uz ASV devušies trīs latviešu kamaniņu braucēji - Iluta Gaile, Anna Orlova un Mārtiņš Rubenis, kā arī bobsleja divnieka ekipāža Sandis Prūsis ar Jāni Ozolu.

Kamaniņu braucēju Ivara Deiņa un Sandra Bērziņa divnieks Bērziņa savainojuma dēļ uz Leikplesidu neaizbrauca.

Ceturtdien un piektdien starti paredzēti kamaniņu braucējiem, kas veiks pa diviem braucieniem, bet sestdien un svētdien kopumā četras reizes uz starta izies bobslejisti.

Kamaniņu braucējiem paredzama nopietna cīņa par uzvaru, jo savu līdzdalību apsolījis gan Pasaules kausa izcīņas uzvarētājs - Itālijas sportists Armīns Cīglers un vācu pasaules čempions Jenss Millers, gan arī viņa tautietis trīskārtējais olimpiskais čempions Georgs Hakls.

Solīda konkurence nodrošināta arī bobslejistiem. Par uzvaru cīnīsies gan šveicieša, Pasaules kausa izcīņas uzvarētāja divnieku vērtējumā, Kristiana Raiha ekipāža, gan arī tādi piloti kā pasaules čempionāta otrās vietas ieguvējs Andrē Lange (Vācija), 1998. gada olimpiskais čempions Ginters Hūbers (Itālija) un kanādietis Pjērs Lidērs.

Vislielāko rīkotāju un arī skatītāju ievērību izpelnījusies daiļslidošana, kam ASV ir nemainīgi augsts popularitātes reitings. Labas gribas spēļu daiļslidošanas sacensību īpatnība būs tā, ka to dalībnieki vairs nepiedalās Starptautiskās slidskriešanas federācijas (ISU) jurisdikcijā rīkotajās sacensībās, bet jau iekļāvušies dažādās profesionālās ledus rēvijās.

Uz Leikplesidas ledus savu nevīstošo meistarību rādīs 1994. gada olimpiskā čempione ukrainiete Oksana Bajula, kurai cīņā par uzvaru nāksies mēroties spēkiem ar mājinieci, 1994. gada olimpiskā sudraba īpašnieci Nensiju Keriganu un divkārtējo (1984. un 1988. gadā) olimpisko spēļu uzvarētāju Vācijas slidotāju Katarinu Vitu.

Vīriešu konkurencē būs pārstāvēti olimpiskie čempioni Brains Boitano, Viktors Petrenko un Aleksejs Urmanovs, kā arī Braiens Orsers un Filips Kandeloro.

Vairākas zvaigznes izteikušas vēlēšanos startēt arī kalnu slēpošanas sacensībās. Pasaules kausa izcīņas līdera austrieša Hermana Maijera prombūtni centīsies izmantot viņa sīvākie sāncenši valsts izlasē Frics Štrobls un Verners Francs.

Sacensību atklāšanas svinīgā ceremonija notiks jau trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!