Latvijas izlases iekļāvušās to 32 vīriešu un 26 sieviešu valstsvienību skaitā, kas pieteikušās līdzdalībai 2000./01. gada Eirolīgas volejbola čempionātā, pirmdien preses konferencē pavēstīja Latvijas volejbola federācijas prezidents Kārlis Greiškalns.
Saskaņā ar izlozes rezultātiem Latvijas vīriešu izlase spēlēs vienā grupā ar Slovākijas, Spānijas un Vācijas volejbolistiem, bet sievietes gaida cīņas ar Nīderlandi, Ukrainu un Franciju.

Vīriešiem vietu finālturnīrā, kas 2001. gadā no 8. līdz 16. septembrim notiks Čehijā, jau nodrošināji mājinieki - čehi, kā arī Itālijas, Krievijas, Dienvidslāvijas, Nīderlandes un Francijas izlases. Viņiem pievienosies četru kvalifikācijas grupu uzvarētāji, kā arī divi labākie otro vietu ieguvēji.

Savukārt sievietes Eiropas čempiones noteiks 2001. gada septembrī finālturnīrā Bulgārijā, kurā līdztekus bulgārietēm, krievietēm, horvātietēm un itālietēm spēlēs triju kvalifikācijas grupu pirmo divu vietu, kā arī divas labākās trešās pozīcijas īpašnieces.

Visās kvalifikācijas grupās spēlēs četras komandas. Grupās, kurās spēlēs Latvijas izlases, mači risināsies pēc turnīru, bet ne izbraukumu sistēmas, preses konferencē paskaidroja valsts vīriešu izlases vecākais treneris Raimonds Vilde.

"Ir iegūts ne sliktākais, bet arī ne labākais variants, jo grupā nav ne izteiktu favorītu, ne autsaideru," komentējot izlozes rezultātus, atzina Vilde.

Paredzams, ka 2000. gada 22. - 24. maijā latvieši spēlēs turnīrā Spānijā, bet 2001. gada maijā Vācijā, savukārt sieviešu izlasei 2000. gada 25. - 27. jūnijā jāspēlē Francijā un pēc gada Nīderlandē.

Kopā ar divu minēto turnīru saimniecēm vienā grupā ar latvietēm spēlēs arī Ukraina.

"Žēl, ka neizdevās izcīnīt tiesības sarīkot kādu no grupu turnīriem Latvijā, jo tā būtu lieliska iespēja volejbola popularizēšanai, atzina Latvijas volejbola federācijas ģenerālsekretārs Guntis Lazda.

Eirolīgas čempionāta kvalifikācijas apakšgrupas:

Vīrieši

1. grupa: Bulgārija, Polija, Beļģija, Izraēla

2. grupa: Slovākija, Spānija, Vācija, Latvija

3. grupa: Grieķija, Somija, Ungārija, Horvātija

4. grupa: Portugāle, Turcija, Slovēnija, Bosnija-Hercegovina

Sievietes

1. grupa: Nīderlande, Ukraina, Latvija, Francija

2. grupa: Rumānija, Polija, Baltkrievija, Grieķija

3. grupa: Vācija, Čehija, Turcija, Spānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!