Foto: LETA
Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar sporta federācijām iesniegusi priekšlikumu "Nacionālajam attīstības plānam 2014.-2020.gadam", kurā piedāvā kā atsevišķu valsts darba prioritāti noteikt sporta infrastruktūras attīstību, piesaistot Eiropas Savienības Struktūrfondu finansējumu, informēja LOK.

"Šobrīd Nacionālā attīstības plāna redakcijā iestrādātas vairākas ar sporta attīstību saistītas iniciatīvas, bet neviena no tām neparedz sporta infrastruktūras attīstību," norāda LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. "Mēs uzskatām, ka ieguldījumi sporta infrastruktūrā ir ļoti būtiski tālākā valsts attīstībā, jo tie vairo sporta pieejamību, ietekmē nācijas veselību, stiprina tās pašapziņu un palielina sporta pakalpojumu eksporta iespējas."

"Turklāt sporta infrastruktūras pilnveidošana ir kļuvusi daudz reālāka pēc Eiropas Parlamenta rekomendācijas palielināt sporta nozarei pieejamo finansējumu, tai skaitā sporta infrastruktūrai. Eiropas Savienības dalībvalstis aicinātas izstrādāt īpašu Savienības budžeta programmu sporta jomā. Līdz ar to Latvijai paveras līdz šim nebijusi iespēja piesaistīt Eiropas Savienības Struktūrfondu finansējumu sportam, kas viennozīmīgi jāatspoguļo Nacionālajā attīstības plānā," skaidro LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Šobrīd infrastruktūras sakārtošanai finansējums steidzami nepieciešams valsts īpašumā esošajai Murjāņu sporta ģimnāzijai, bobsleja un kamaniņu trasei "Sigulda", kultūras un sporta centram "Daugavas stadions", sporta centram "Mežaparks" un tenisa centram "Lielupe", kā arī citām valsts un pašvaldību īpašumā esošajām sporta bāzēm.

Priekšlikumus Nacionālā attīstības plāna pilnveidošanai LOK, Latvijas Futbola federācija, Jātnieku federācija, Tenisa federācija, Kamaniņu sporta federācija, kā arī Latvijas Basketbola savienība un Murjāņu sporta ģimnāzija nosūtījusi Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai, Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim un Pārresoru koordinācijas centra vadītājam Mārtiņam Krieviņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!