Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijas amatpersonas Londonā valdošo nemieru un grautiņu dēļ izskatīs drošības plānus pirms 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Kā ziņots, šo nekārtību dēļ atcelta trešdien paredzētā Anglijas un Nīderlandes futbola izlašu pārbaudes spēle.

Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja teica, ka "darīs visu nepieciešamo, lai garantētu drošas olimpiskās spēles".

"Mēs jautājumu par olimpiskajām spēlēm uztveram ļoti nopietni," radio kanālam BBC teica Meja. "Ļoti daudz laika ir pagājis, plānojot sabiedrisko drošību, un mēs turpināsim meklēt, kas vēl nepieciešams."

Olimpisko spēļu organizācijas komitejas (LOCOG) pārstāve skaidroja, ka turpinās pārbaudīt pasākuma drošības plānus.

"Ir ieguldīts detalizēts darbs spēļu drošai notikšanai, un mēs tos pārbaudīsim, tiekoties ar policijas pārstāvjiem," viņa skaidroja.

Nekārtības Londonā sākušās, kad 200 augstākā līmeņa olimpiskās amatpersonas devās risināt transporta un sportistu izmitināšanas jautājumus.

Tikmēr Lielbritānijas sportisti esot sašutuši par notiekošajām nekārtībām.

"Mazāk kā pēc viena gada mēs visu pasauli aicināsim uz Londonu, taču tagad neviens uz šejieni nevēlas doties," savā sociālā tīkla "Twitter" kontā rakstīja Lielbritānijas labākā garo distanču skrējēja Pola Redklifa.

Savukārt vieglatlēte Kellija Sotertona ierosināja talkā saukt armiju, lai tiktu galā ar nemieriem.

"Piesaistiet armiju. Kā, pie velna, policija ar to varētu tikt galā?" rakstīja Sotertona.

Valsts amatpersonas ir pārliecinātas, ka nākamajā gadā olimpisko spēļu laikā nekārtību vairs nebūs.

"Mēs zinām, cik liels darbs ir ieguldīts," televīzijas kanālam "Sky Sports" atzina Lielbritānijas Olimpiskās asociācijas komunikācijas direktors Derils Seibels. "Nekārtības neatspoguļo Londonu, bet gan pasauli, kurā mēs šodien dzīvojam."

Kā ziņots, nemieri Londonā sākās naktī uz svētdienu pēc miermīlīgiem protestiem pret policiju, kas ceturtdien apšaudes laikā nogalināja 29 gadus veco Marku Daganu, kuru likumsargi grasījās arestēt.

Pēdējo trīs dienu laikā saistībā ar nemieriem aizturēti vairāk nekā 400 cilvēki, bet 69 izvirzītas apsūdzības, informē Skotlendjards.

Sadursmēs kopumā ievainoti vismaz 35 policisti.

Pirmdienas vakarā Lielbritānijas galvaspilsētā bija izvietoti 1700 policistu lieli papildspēki.

Pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu nemieri plosījušies arī Birmingemas centrā, kur desmitiem jauniešu demolējuši un izlaupījuši veikalus, izsituši skatlogus.

Birmingemā aizdedzināts policijas iecirknis. Saistībā ar nekārtībām Birmingemā aizturēti aptuveni 100 cilvēki.

Tikmēr Mančestrā agresīvi noskaņoti jaunieši demolējuši mašīnas, bet Liverpūles dienvidos vairākas mašīnas aizdedzinātas.

Bristolē savukārt nekārtībās iesaistījušies aptuveni 150 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!