Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta Žorža Tikmera bijusī dzīvesbiedre un pašreizējā sieva bija īpašnieces uzņēmumiem, kuri sniedza pakalpojumus vai piegādāja preces olimpiskajiem centriem un LOK, vēsta LTV raidījuma "Sporta studija" internetā publicētā intervija ar LOK vadītāju.

Kā ziņo "Sporta studija", SIA "SC Kafe", SIA "Ice Ring", SIA "Express Travel", SIA "Plus Fitness" un SIA "Rumba koģenerācija" savulaik saistītas ar Tikmera esošo sievu Inesi Celmiņu un bijušo sievu Gitu Ducmani. Visi šie uzņēmumi snieguši pakalpojumus vai piegādājušas preces ar olimpisko kustību saistītiem uzņēmumiem (olimpiskajiem centriem) vai biedrībām (LOK).

Tikmers uz jautājumu par šīm SIA atbild, ka "esmu kaut ko dzirdējis".

"Situācija, kad jautājumi jāuzdod kapitāldalu turētājām. Uz šo brīdi "SC Kafe" nav vairs... Par pārējiem visiem ir atsevišķa diskusija, vairāk jautājumus vajadzētu uzdot konkrēti (daļu turētājām)... Mana saistība? Tas nav olimpiskais kumoss. Konkrēta pakalpojuma sniegšana komersantam vai olimpiskajai komitejai. Komersantam ir akcionāri, tas ir viņu jautājums. Arī attiecīgā olimpiskā centra valdei, komentāri no viņa puses. Nekāda ietekme nav bijusi," diezgan izvairīgi komentē Tikmers, nekomentējot interešu konfliktu vai savu – kā olimpiskās kustības pārstāvja – ētiku. "Nevajag apvainot dzīvesbiedres. Neviena nav bijusi 100% īpašniece. "Express Travel" nav mainījušās kapitāldaļas, tur laikam ir 10%."

Interesanti, ka intervijas laikā Tikmers spēj nosaukt precīzi SIA "SC Kafe" kapitāldaļu vērtību, kas piederēja Ducmanei, bet pēc tam Celmiņai – 711 eiro, kas ir 25% no kopējās vērtības.

Trīs uzņēmumos Tikmera bijušās sievas Ducmanes daļas pārņēmusi esošā sieva Celmiņa, kas LOK prezidentam neliekas aizdomīgi. Pēc viņa teiktā, "pašas pamainījās" (ar īpašnieces daļām), viņām esot "labas attiecības, draudzīgas attiecības".

"Daļa šo jautājumu vairs nav aktuāli. Vai ir kādi pārkāpumi? Nav. Situācija ir pilnīgi cita. Šajos jautājumos nebiju LOK prezidents, šobrīd esmu. Šie fakti ir pieejami. Katrs var interpretēt, kā vēlas. Ja kāds saskata pārkāpums, tad tie ir jāizskata noteiktā kārtībā kādā no institūcijām un tām ir jādod vērtējums," saka Tikmers. "Es šeit nenodarbojos ar spekulācijām. Es neattīstu kādu cilvēku biznesu. Ja viņi to grib darīt, ja grib piedalīties arī ģimene, tādu iespēju neliedzu. Kādu īpašas priekšrocības netiek radītas un netiks radītas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!