Siguldiete Anna Kupča nedēļas nogalē uzvarēja Siguldā notikušajā Eiropas U-17 reitinga turnīrā ""Yonex" Latvia U17 International" meiteņu vienspēlēs, finālā ar 21:19, 21:11 pieveicot turnīrā ar pirmo numuru izsēto spānieti Kristinu Tervelu.

Latvijas spēlētāji šajā turnīra izcīnīja trīs bronzas medaļas, savukārt Igaunijas junioru uzvarēja 4 no 5 fināliem. Spānijas spēlētāji izcīnīja vienu sudraba un divas bronzas medaļas, bet lietuvieši šajā turnīrā palika bez medaļām.

“Annas Kupčas panākums ir vēsturisks, gan tāpēc, ka tā ir pirmā Latvijas zelta medaļa kādā no Eiropas U17 reitinga turnīriem, turklāt šis Siguldas turnīrs ir īpašs ar to, ka tas ir pirmais Eiropas U17 reitinga turnīrs pēc Covid-19 piespiedu dīkstāves. Tādējādi šim turnīram un arī Annas Kupčas panākumam būs papildus uzmanība ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā un Pasaulē,” rezumē Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

Lai izcīnītu uzvaru, Anna Kupča sākotnēji 1/8 finālā divos setos (21-15, 21-7) uzvarēja igaunieti Marelle Salu, 1/4 finālā divos setos (21-12, 21-11) arī Igauniete Marta Emili Teller. Visgrūtākā spēle bija 1/2 fināls pret Elisaveta Berik - uzvara trijos setos (21-19, 18-21, 21-16).

Latvijas spēlētāji uz apbalvošanas pjedestāla bija 4 no 5 badmintona disciplīnām, izņemot zēnu vienspēlēs. Jauktajās dubultspēlēs bronzas medaļas izcīnīja siguldietis Dāvis Strazdiņš kopā ar valmierieti Arīnu Babri, meiteņu dubultspēlēs rīdzinieces Megija Āboltiņa un Diāna Bespalova, zēnu dubultspēlēs talsenieks Patriks Kandis un jelgavnieks Pauls Eliass Rozenvalds.

Eiropas U17 badmintona reitinga turnīrs “Yonex Latvia U17 International” Siguldas Sporta centrā šogad notika jau otro gadu pēc kārtas. Šogad turnīra dalībnieku skaits bija pieticīgāks nekā pirms gada, kad turnīrā piedalījās jaunieši no 14 valstīm. Šogad bija pārstāvētas tikai 4 valstis - Lietuva, Latvija un Igaunija, kā arī Spānijas.

Siguldā notiekošais Eiropas U17 badmintona reitinga turnīrs ir viens no nedaudzajiem turnīriem, kurš nav atcelts vai pārcelts Covid-19 dēļ. Pirms Covid-19 pandēmijas, šogad paspēja notikt tikai trīs Eiropas U17 badmintona reitinga turnīri - Zviedrijā, Spānijā un kā pēdējais bija 2020.gada 21.februārā notikušais Yonex France U17 Open.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!