Foto: Publicitātes foto
Liepājnieks Mārtiņš Morozs izcīnījis 2.vietu Eiropas čempionātā Formula 4-S laivu klasē, kas notika Polijas pilsētā Žņinā, informē Latvijas Ūdens motosporta (LŪMSF) federācijas preses dienests.

Nedēļa pirms Eiropas čempionāta Mārtiņam un viņa pārstāvētajai "UPB Energy" komandai pagāja nervozā gaisotnē, jo nekādi neizdevās tikt pie laivai nepieciešamajām rezerves daļām un tikai pirms došanās uz čempionāta norises vietu Polijā komandai izdevās sazinājās ar dāņu laivu būvētājiem, ar kuru starpniecību izdevās tikt pie motora zemūdens daļas, kuru sportists saņēma naktī pirms sacensībām.

Kvalifikācijā Mārtiņš ierindojās tikai 4. pozīcijā, bet pēcpusdienā, pirms fināla braucieniem sāka pūst ļoti stiprs vējš, kas pierima tikai vakarpusē, kad beidzot tika dots starts pirmajam Eiropas čempionāta braucienam. Tā pirmajā līkumā vienlaikus iebrauca četras laivas, kas visas gandrīz sadūrās, tomēr šis līkums visveiksmīgākais bijaMorozam, kurš to izbrauca bortu pie borta ar Patriku Vīzi no Vācijas, bet jau aptuveni pusapli vēlāk liepājnieks vienatnē bija brauciena priekšgalā, un pirmajā vietā arī finišēja.

Otrajā sacensību dienā rīkotāji nolēma sākt braucienus pēc iespējas agrāk no rīta, tomēr šai iecerei svītru pārvilka joprojām trakojošais vējš, kas sāka rimties tikai pēcpusdienā. Lai arī lielākā daļa pilotu bija pret braucieniem, tiesneši nolēma, ka visām laivām jādodas ūdenī un aptuveni 10 minūšu laikā jāpārliecinās par to, vai šādos laika apstākļos ir iespējams aizvadīt sacensības. Tika nolemts, ka brauciens var notikt, un tika dots otrais starts, kurā Mārtiņa sīvākais konkurents bija vācietis Manuels Zaueresigs. Liepājnieka formula tomēr izrādījās mazliet lēnāka un vācietis ar stabilu četru piecu sekunžu pārsvaru noturējās 1. vietā. Teorētiski jau liepājnieks varēja mēģināt tikt sāncensim garām, tomēr tādā vējā trakot nebija prātīgi.

Arī pēc trešā brauciena vējš nerimās, un pilotiem atkal nācās krietni pagaidīt līdz pēdējam startam, kas norisinājās gandrī zbezvēja apstākļos. Pirmajā pagriezienā Morozs ar Zaueresigu cīnījās par 1. vietu, tomēr izdevīgākā pozīcijā atradās Vācijas sportists, kurš atkal izvirzījās brauciena priekšgalā, un atkal uzreiz aiz viņa 2. vietā finišēja liepājnieks.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā uzvarēja Zaueresigs, par 25 punktiem apsteidzot Morozu (1025 un 1000 punkti attiecīgi). Trešajā vietā palika Polijas sportists Adrians Maņievskis ar izcīnītiem 619 punktiem. Vēl viens latvijas pārstāvis Ivo Egle no Alūksnes "Nord Ost" komandas ierindojās septītajā vietā.

Nākamās sacensības Morozam un Eglem būs 9. un 10. jūlijā Alūksnē, kur norisināsies F4 pasaules čempionāta otrais posms. Atgādinām, ka pirmajā posmā uzvarēja tieši Mārtiņš Morozs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!