Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) komandas Šarlotas "Hornets" basketbolists Bobijs Filss trešdien gāja bojā autoavārijā, kurā tika iesaistītas trīs automašīnas. Mirkli pirms avārijas Filss zaudēja kontroli pār "Porsche" automašīnu.
Negadījums notika nepilnus divus kilometrus no "Charlotte Coliseum", kur notika "Hornets" rīta treniņš.

30 gadus vecais Filss un viņa komandas biedrs Deivids Veslijs, dodoties prom no treniņa, bija apmainījušies ar savām "Porsche" mašīnām. Filss zaudēja kontroli pār mašīnu, kura sāka slīdēt. Tā vispirs ietriecās pretimbraucošā mašīnā, bet pēc tam - ceļus atdalošajā valnī. Incidentā tika ievainoti arī divi cilvēki no pretimbraucošās mašīnas.

Policijas pārstāvis Keits Bridžess pastāstīja: "Abas basketbolistu vadītās mašīnas traucās lielā ātrumā un grūti spriest, kas bija vainīgs faktā, ka Filss zaudēja kontroli pār savu mašīnu. Pieļauju iespēju, ka šajā incidentā nav vainojama neviena no trim avārijā iesaistītajiem vadītājiem".

Trešdienas vakarā ieplānotā spēle starp "Hornets" un "Bulls" tika pārcelta. Vairāki Šarlotas basketbolisti un treneri nebija attapušies no rīta incidenta, jo viņi bija aculiecinieki tam kā policija izmeklēja incidentu un pēc tam novāca sadauzītās mašīnas.

"Hornets" pārstāvis Bobs Bass, tikko valdot asaras, atzina, ka Filss bija īpašs cilvēks, kuru būs grūti aizmirst. NBA komisārs Deivids Sterns atzina, ka Filss bijis laba NBA basketbolista paraugs - talantīgs un ar lielu cīņassparu.

Pirms nokļūšanas NBA Luiziānā dzimušais Filss spēlēja Dienvidu universitātē. Filsam šī bija devītā sezona NBA. Profesionālā basketbolista gaitas viņš uzsāka 1991. gada rudenī, kad tika iekļauts Klīvlendas "Cavaliers" sastāvā. 1997.gadā Filss pievienojās "Hornets". Šī bija tikai trešā sezona no 33 miljonu vērtā līguma, kas tika noslēgts uz septiņiem gadiem.

Jau otro reizi šajā sezonā kāds no "Hornets" basketbolistiem cietis nopietnā autoavārijā. Oktobrī Derika Kolmena vadītais "Rang Rover" ietriecās smagajā automašīnā, un šajā incidentā pleca lūzuma guva viņa komandas biedrs Eldridžs Rekazners. Kolmens avārijas laikā bija iereibis.

Filsu ģimenē palika sieva Kendala, kā arī divi bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!