Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Cīņa par četru prestižo boksa čempionu titulu apvienošanu 29. aprīlī Vemblija stadionā, visticamāk, nenotiks, jo Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks tā arī nav spējis vienoties ar britu Taisonu Fjūriju par visām formalitātēm, vēsta ESPN.

Starptautiskā boksa slavas zāle (IBHOF) par prestižākajām čempiona jostām atzīst četras – Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Pasaules Boksa padomes (WBC). To, kura rīcībā ir visas čempiona jostas, var dēvēt par neapstrīdamu pasaules čempionu. Usiks pēc uzvaras pār Entoniju Džošuu 2022. gada augustā aizstāvēja WBA, IBF un WBO čempiona jostas. Savukārt kopš 2020. gada februāra Fjūrijam pieder WBC čempiona josta, kuru viņš aizstāvējis trīs cīņās.

Četru čempionu jostu ērā tikai astoņiem bokseriem izdevies kļūt par neapstrīdamu pasaules čempionu, taču tas noticis citās svaru kategorijās, ne smagsvaros.

Usiks un Fjūrijs iepriekš norādīja, ka ir ieinteresēti cīņā par visām prestižākajām čempionu jostām, tomēr uzreiz bija skaidrs, ka vienoties nebūs viegli. Vismaz publiski situāciju sarežģīja tieši Fjūrijs, kurš vairākas reizes mainīja nosacījumus.

Abas puses beigās vienojās, ka Fjūrijs saņems 70% no cīņas ienākumiem, bet Usiks – 30%. Tomēr tagad kļuvis zināms, ka abas puses nav spējušas vienoties par citiem būtiskiem nosacījumiem. Tiek ziņots, ka Usiks pārtraucis savu treniņnometni un ar savu komandu plānos nākamo cīņu.

"Lai arī cik ļoti Usiks piekāpās Fjūrija prasībām, no viņa prasīja vēl un vēl," Usika menedžeris Egiss Klimass sacīja žurnālistam Stīvam Kimam.

Sākotnēji Usika un Fjūrija komandas bija vienojušās par cīņas ienākumu sadalīšanu uz pusēm, bet tad Fjūrijs savā klasiskajā uzrunā sociālajos tīklos paziņoja, ka Usiks ir 30% vērts. Usiks nosauca britu par alkatīgu, bet piekrita viņa nosacījumiem, taču izvirzīja arī savus. Darījuma ietvaros Usiks pieprasīja, lai Fjūrijs ziedo miljonu dolāru Ukrainai, lai tā var turpināt aizstāvēties pret Krievijas iebrukumu.

Usikam tikt pie nākamās cīņas nebūs pārāk grūti, jo iespēju cīnīties ar viņu gaida trīs obligātie čempionu titula pretendenti. Pirmais esot Daniels Dubuā, kurš ir obligātais pretendents uz WBA čempionu titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!