Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 20.janvārī, Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks, startējot Abu Dabī CSIO5* sacensībās, pirmās dienas augstākajā maršrutā izcīnīja pārliecinošu dubultuzvaru, gūstot arī pirmos punktus jaunajā olimpiskās kvalifikācijas ciklā.

Neretnieks 150 cm augstajā Longines pasaules reitinga maršrutā startēja ar diviem zirgiem - deviņus gadu veco ērzeli Palladium KJV un trīspadsmitgadīgo Quintair.

"Olimpiskās kvalifikācijas gads ir sācies! Pagājušajā nedēļā mums bija tāda kā iesilde – pirmās sacensības, pieļāvām pa mazai kļūdai, bet šīm sacensībām esm 100% gatavi un ļoti motivēti. Šim startam esam gatavojušies trīs - četrus mēnešus un šī bija tikai pirmā diena," saka Kristaps Neretnieks.

Neretnieks ar abiem zirgiem pamatdistanci veica bez soda punktiem un kvalificējās pārlekšanai. Pārlekšanas maršrutā duetā ar Palladium KJV jātnieks startēja sākumā, finišējot 34.71 sekundēs kā līderis. Nevienam no pārējiem dalībniekiem neizdevās šo laiku uzlabot, ar otru zirgu Quintair Neretnieks pārlekšanā startēja kā pirmspēdējais un spēja pietuvoties savam iepriekš uzrādītajam rezultātam, tomēr finišēja kā otrais 34.97 sekundēs, izcīnot pārliecinošu dubultuzvaru.

"Man bija lieliska sajūta, likās, ka šodien esmu gatavs uzvarēt un abi mani zirgi Palladium KJV un Quintair šodien bija lieliskā formā, man bija sajūta, ka mēs varam gāzt kalnus un tas tiešām izdevās. Pārlekšanā mēs gājām uz pilnu banku - 14 dalībnieki pārlekšanā - tas ir daudz, tā ir liela konkurence. Mēs riskējām un mums izdevās viss, ko mēs gribējām. Es ļoti gribēju iegūt pirmās divas vietas, jau no paša rīta man bija doma, ka mēs varam "sakapāt" visus," saka Neretnieks.

Jāšanas sportā olimpiskā kvalifikācija ilgst gadu, individuālajā konkurencē Olimpiskajām spēlēm no visas pasaules var kvalificēties tikai 15 sportisti duetā ar konkrētu zirgu, tāpēc cīņa par kvalifikācijas punktiem ir ļoti sīva. Uzvara šajā maršrutā Neretniekam ar Palladium KJV dod pirmos 100 kvalifikācijas punktus Parīzes spēlēm, kvalifikācija Parīzei ir sportista galvenais šī gada mērķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!