Foto: LETA
Kristapam Neretniekam sestdien Centrāleiropas līgas pasaules kausa posmā jāšanas sportā (PK) Rīgā tika otrā vieta distancē ar 145 centimetrus augstiem šķēršļiem, vēsta Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Distancē ar 145 centimetrus augstiem šķēršļiem nepārspēts palika Saūda Arābijas pārstāvis Abdullahs Alšarbatlijs ar franču jājamzirgu "Vintadge De La Roque".

Maršruts tika veikts divās fāzēs. Līdera laiks otrajā fāzē bija 27,47 sekundes.

No pirmās vietas rezultāta tikai par 0,52 sekundēm atpalika Neretnieks ar Vestfāles šķirnes zirgu "Valour", otrajā fāzē finišējot bez soda punktiem 27,99 sekundēs un ierindojoties otrajā pozīcijā.

Neretniekam šajā maršrutā tika arī piektā vieta ar zirgu "Gabriel PKZ", otrajā fāzē finišējot pēc 29,30 sekundēm.

Uz pjedestāla trešā pakāpiena kāpa somiete Janna Jensena ar KWPN šķirnes zirgu "Hamont" (28,87 sekundes).

Otrs labākais Latvijas jātnieks šajā maršrutā bija Aleksandrs Šakurovs ar KWPN šķirnes zirgu "Villmore DB" - finišs bez soda punktiem 34,38 sekundēs.

Mazā apļa distancē (120 centimetri) uzvarētājas laurus plūca 15 gadus vecā Līva Dreimane ar Latvijas šķirnes zirgu "Picasso". Sportiste distanci bez gāztiem šķēršļiem pabeidza 62,42 sekundēs.

Akumulācijas maršrutā ar džokeri (šķēršļu augstums līdz 130 centimetriem) pirmo vietu izcīnīja lietuvietis Andrjus Petrovs ar zirgu "Gigollo", iegūstot maksimālo punktu skaitu un distanci veicot 52,36 sekundēs.

Labākā no Latvijas sportistiem šajā maršrutā bija Katrīna Asare ar zirgu "Cipra".

Sešus un septiņus gadus veco zirgu maršrutā (120/125 centimetri) labākais no Latvijas bija Ģirts Bricis, izcīnot ceturto vietu ar sešgadīgo KWPN šķirnes ērzeli "Lucky Luke".

Uzvaru izcīnīja Lietuvas pārstāvis Mats Petraitis ar zirgu "Landru".

Sestdienas vakarā sportisti piedalījās "Grand Prix" starta kārtas numuru izlozē, kas PK posmos ir sena un īpaša tradīcija.

No Latvijas PK posma maršrutā svētdien startēs pieci sportisti. Olimpietis Neretnieks ir izlozējis desmito starta numuru, Sabīne Siliņa - trešo, Šakurovs - piekto, Anna Arhipova - 15. un Aigars Bregže - 16.numuru.

Pasaules kausa posma sacensības "Grand Prix Rīga" svētdien sāksies plkst.14.30. Maršruts dos ieskaites punktus PK finālam un 2023.gada Eiropas čempionātam. "Grand Prix Rīga" ir arī Starptautiskās Jāšanas federācijas (FEI) "Longines" reitinga maršruts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!