Jātnieks Kristaps Neretnieks ar zirgu Moon Ray ceturtdien izcīnīja jau trešo uzvaru Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), startējot spēcīgā konkurencē piecu zvaižņu līmeņa sacensībās . Šoreiz Neretnieks ar Moon Ray palika nepārspēti Pasaules kausa "Grand Prix" maršruta kvalifikācijā, kas vienlaikus bija arī pasaules reitinga maršruts, informēja Latvijas Jātnieku federācija.

"Šis bijā kārtīgs ātruma maršruts, kurā bija kur nogriezt līkumus, bija kur ieskrieties un kur atkal vajadzēja zirgu pieturēt un atkal varēja ieskrieties, tādos maršrutos viegli kļūdīties, taču mums šoreiz viss sanāca perfekti. Atbilstoši piecu zvaigžņu statusam un "Grand Prix" kvalifikācijai, maršruts bija izaicinošs un azartisks," sacīja Kristaps Neretnieks.

Ārvalstu jāšanas sporta mediji jau nodēvējuši Neretnieku un Moon Ray par tuksneša karaļiem, jo mēneša laikā Latvijas duets uzvarējis divus "Grand Prix" maršrutus, pie tam abas "Grand Prix" uzvaras izcīnītas divās sacensībās pēc kārtas, un ierindojušies 3.vietā vienā no Pasaules kausa "Grand Prix" kvalifikācijas maršrutiem.

Startējot CSI5*-W pasaules kausa "Grand Prix" kvalifikācijas maršrutā 58 dalībnieku konkurencē Neretnieks ar Moon Ray vakar uzrādīja par divām sekundēm ātrāku laiku kā tuvākie sekotāji Ēģiptes duets Abdeils Saīds un Venise du Reverdy. Latvijas duets aiz sevis atstāja arī tādus pasaules reitinga pirmā simtnieka jātniekus kā Henriks fon Ekermans, Filips Veishaupts, Lusiana Diniza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!