Karolīnas Hurricanes hokeja kluba vārtsargs Artūrs Irbe nav iekļauts Pasaules izlases sastāvā NHL 50.All Star mačam, kas 6.februārī notiks Toronto. Līdz ar to vienīgais Latvijas pārstāvis zvaigžņu spēlē acīmredzot būs Sandis Ozoliņš. Šādu informāciju sniedz "Diena".

Pasaules un Ziemeļamerikas izlašu rezervistu noteikšana tradicionāla ir nodota Nacionālās hokeja līgas klubu ģenerālmenedžeru pārziņā. Un, šķiet, vēl nav bijis reizes, kad viņu izvēle būtu izpelnījusies viennozīmīgu atbalstu. Arī šoreiz kanādiešu prese bija diezgan skeptiska, it īpaši vērtējot vārtsargu izvēli. «Aiz borta» tika atstāts gan otrais populārākais eiropiešu vārtsargs Irbe, gan čehs Romans Tureks no Sentlūisas Blues, kurš līdzjutēju aptaujā bija trešais un ir līderis pēc sezonā izcīnīto uzvaru skaita (Irbe starp eiropiešiem ir otrais). Toties izvēle krita uz Olafu Kolcigu no Capitals un zviedru Tomiju Salo no Oilers, kuru sezonas bilance nav neko dižāka par abiem "liekajiem".

Tā nu vienīgā iespēja Artūram spēlēt Toronto ir Dominika Hašeka trauma - ja Dominators līdz 6.februārim nebūs atguvis formu, viena vieta Pasaules izlasē paliks brīva, un tad NHL varenie varbūt atcerēsies par Irbi. Starp citu, tieši šādā veidā Artūram izdevās debitēt NHL All Star mačos 1994.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!