Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadīts Latvijas čempionāts skvošā, kurā jau septīto reizi Latvijas čempiona titulu ieguva Aleksandrs Pāvulāns, bet sievietēm zelta medaļu pirmo reizi izcīnīja Baiba Lulle.

Aleksandrs Pāvulāns finālspēlē ar 3:0 pieveica pašlaik Norvēģijā dzīvojošo Kasparu Purgaili, kurš pērn ierindojās trešajā vietā. Aleksandru Pāvulānu, kuram ir arī pasaules līmeņa spēļu pieredze, Latvijā pārspēt nevienam vēl nav izdevies.

Bronzas medeļas vīriešu konkurencē izcīnīja Baltijas skvoša institūta treneri Arnis Tihvinskis, kurš cīņā par bronzas godalgu pārspēja jauno talantu Artūru Peredistiju.

Jelgavniece Baiba Lulle finālspēlē ar 3:0 pārspēja Evu Solovjovu un tādējādi Baiba Lulle ir izcīnījusi visa kaluma Latvijas skvoša čempionātu medaļas. Bronza otro gadu pēc kārtas Laurai Gaigalai, kas tikpat pārliecinoši pārspēja Viktoriju Smirnovu cīņā par trešo vietu.

Uzvarētāji vīriešiem tika noskaidroti arī attiecīgā reitinga trīs grupās. Uzvaru A grupā pirmo reizi izcīnīja Lauris Rozenvalds, B grupā – Gints Cīrulis, C grupā – Aleksandrs Sautins.

Latvijas Skvoša federācijas valdes loceklis Raivis Lucijanovs, rezumējot šo čempionātu, izteica gandarījumu par to, ka spēlētāju skaita pieaugums šogad bijis tieši uz junioru rēķina, kas ir laba zīme Latvijas skvoša nākotnei.

Paredzēts, ka 10. Latvijas čempionāts skvošā notiks nākamā gada sākumā, lai gads iesāktos ar gada nozīmīgākajām sacensībām.

Pamatturnīra rezultāti:

Sievietes:
1. Baiba Lulle
2. Eva Solovjova
3. Laura Gaigala

Vīrieši Elite "Open":
1. Aleksandrs Pāvulāns
2. Kaspars Purgailis
3. Arnis Tihvinskis

A grupa:
1. Lauris Rozenvalds
2. Ivars Liepiņš
3. Māris Logins

B grupa:
1. Gints Cīrulis
2. Viktors Samardaks
3. Sandis Apels

C grupa:
1. Aleksandrs Sautins
2. Kārlis Pekstiņš
3. Aivars Grišulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!