Latvijas junioru un senioru čempionātā skvošā, kas notika Rīgā, 25. un 26.martā, savus iepriekš izcīnītos Latvijas čempionu titulus ir saglabājuši gan juniori Una Ulmane un Lukass Kančs, gan arī seniori Aleksandram Pāvulāns un Baiba Lulle.

Una Ulmane, kas trenējas un mācās Jelgavā, bet dzīvo Ozolniekos, šis ir trešais Latvijas junioru čempiones tituls pēc kārtas. Nedaudz negaidīti uzvarēt vienu geimu pret čempioni Unu Ulmani izdevās arī jaunākajai šīs grupas dalībniecei, jelgavniecei Sonorai Liepai, kurai sudraba godalga. Trešā rīdziniece Evianna Majore. Diemžēl, sacensībās traumas dēļ nevarēja piedalīties junioru reitinga līdere jelgavniece Laura Badūne.

Lukass Kančs, kas dzīvo Jelgavas novadā, bet mācās un trenējas Rīgā, šogad saglabāja Latvijas junioru čempiona titulu. Sudrabs rīdziniekam Ērikam Strodam, bronza – jelgavniekam Paulam Elisam Rozenvaldam. Starp visiem medaļniekiem, kuriem nācās spēlēt savā starpā, izvērtās spraigas, skatāmas, augsta tempa un atdeves cīņas četros geimos ar nelielu punktu starpību. Uzvarēt geimu pret čempionu Lūkasu Kanču izdevās gan Ērikam Strodam, gan Paulam Eliasam Rozenvaldam, kurš ikdienā pamatā trenējas badmintonā, tāpat viņš vienu geimu atņēma arī Ērikam Strodam.

Aleksandrs Pāvulāns Latvijas čempiona godā bijis 15 reizes, pēdējos gadus Latvijas čempionāta pamatturnīrā nebija startējis, un pirmo reizi piedalījās senioru kategorijā. Līdzīgi kā pirms pāris gadiem pamatturnīra finālā, arī šoreiz finālspēlē nācās sastapties ar gados ievērojami jaunāko, bet talantīgo bijušo Latvijas izlases spēlētāju Artūru Peredistiju, kurš tika pārspēts ar 3:0. Bronza izcīnīja rīdzinieks Dimitrijs Bekasovs.

Dāmu fināla jelgavniece Baiba Lulle ar 3:1 pārspēja Lauru Gaigalu. Bronza jūrmalniecei Ievai Šternai – Tikaižei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!