Trešdien ar trim spēlēm tika uzsākta "Sporta Punkts" Latvijas Kausa izcīņa. Vīriešu konkurencē Kauguros savā starpā spēkiem mērojās "Jūrmalas Sports" un ZRHK "Dobeles Tenax", bet Rīgā ASK/LSPA un HK "Vaiņode". Sieviešu turnīrā pirmo spēli savā starpā aizvadīja LSPA un "Jēkabpils SS", raksta Latvijas Handbola federācija (LHF).

Jūrmalnieku un dobelnieku duelī jau pēc pirmā puslaika Dobeles komanda bija iekrājusi solīdu pārsvaru (13:26), spēles turpinājumā, spēlējot bez vairākiem komandas līderiem, Dobeles spēlētāji apliecināja savu čempionu statusu, gūstot handbolam ne tik raksturīgos 50 vārtus.

Spēle noslēdzās ar rezultātu 24:51 ZRHK "Dobeles Tenax" labā. Lielisku spēli Dobeles sastāvā aizvadīja astoņpadsmitgadīgais Ričards Juzups (attēlā), realizējot visus 13 izdarītos metienus.

Savukārt "Vaiņodes" un ASK/LSPA spēle izvērtēs aizraujošāka, pēc puslaika rezultāts bija 14:12 ASK/LSPA labā, tomēr otrajā puslaikā ASK/LSPA saglabāja savu pārsvaru, to arī pakāpeniski palielinot. Spēle noslēdzās ar rezultātu 31:25 ASK/LSPA komandas labā.

Līdz ar to pusfinālos, kuri norisināsies sestdien, Dobelē, sev vietu garantējuši ZRHK "Dobeles Tenax" un ASK/LSPA handbolisti.

Dāmu konkurencē trešdien spēli aizvadīja LSPA un "Jēkabpils SS". Rezultāts (9:10) pēc pirmā puslaika solīja aizraujošu otro puslaiku. Tāds, tas arī bija, komandas vadību mainīja vairākkārt, tomēr spēles beigās jēkabpilietes bija veiksmīgākas.

"Jēkabpils SS" uzvarēja ar rezultātu 27:23. Ar šo uzvaru Jēkabpils meitenes iekļūst "Sporta Punkts" Latvijas kausa pusfinālā. Savukārt LSPA saglabā iespēju pusfinālā iekļūt, pateicoties "wild card" izlozei.

Latvijas kausa sacensības norisinās no 9. līdz 13. jūnijam.

Jūrmalas Sports – ZRHK Dobeles Tenax 24:51
Jūrmalas Sports: Zariņš 6, Grīnbergs 4, Adamaitis 4, Gulbis 3, Ozoliņš 2, Pusbarnieks 2, Kuplis 1, Korzāns 1, Gramsts 1
ZRHK Dobeles Tenax: Juzups 13 (13/13), Kurzemnieks 7, Plūme 5, Pančenko 5, Krastiņš 5, Suleiko 4, Miķelsons 3, Gidrevics 3, Arājs 3, Pavlenko 2, Krūmiņš 1

ASK/LSPA – HK Vaiņode 31:25
ASK/LSPA: Stepuļenoks-Stukanovs 11, Ozols 7, Jonuška 5, Kelerts 4, Liepiņš 1, Fadejevs 1, Kalējs 1, Zvejnieks 1
HK Vaiņode: Pāvils 10, Mickus 4, Pumpurs 3, Taujēns 3, Pāvils 2, Strēlis 2, Greikšs 1

LSPA – Jēkabpils SS 23:27
LSPA: Pudovska 7, Daņiļenko 6, Daukste 3, Bīriņa 2, Bērtiņa 2, Dīķe 1, Mārtiņa 1, Saveļjeva 1
Jēkabpils SS: Minova 9, Krodziniece 4, Mālniece 4, Kaulakane 3, Brikmane 3, Anča 2, Kaņepe 1, Prūse 1

Jau ceturtdien tiks aizvadītas divas kārtējās turnīra spēles:
19:00, Dobelē REIR Dobele – Salaspils SS (sievietes)
19:30, Ogrē HK Ogre – HK Celtnieks (vīrieši)
Spēlēm var sekot līdzi LHF "YouTube" kontā https://www.youtube.com/user/lvhandball.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!