Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 24. oktobrī, dagestānietis Habibs Nurmagomedovs ar žņaugšanas paņēmienu otrajā raundā pieveica amerikāni Džastinu Geičī, nosargājot savu UFC čempiona titulu. Pēc cīņas Numagomedovs negaidīti un emocionāli paziņoja par UFC cīkstoņa karjeras beigām, jo ģimenei ir apsolījis, ka ringā bez sava tēva, kas visus šos gadus bija arī viņa treneris, vairs nekāps.

Dagestānas cīkstonis "UFC 254" cīņu šova centrālā dueļa otrajā raundā pārspēja amerikāni Džastinu Geiči, ar kājām saspiežot pretinieka kaklu. Geiči vairākas reizes signalizēja, ka cīņa jāpārtrauc, taču tiesneši viņa žestus pamanīja novēloti. Pēc trijstūra žņaugšanas paņēmiena amerikānis uz neilgu brīdi atradās bezsamaņā.

Nurmagomedovs ir aizvadījis 29 cīņas UFC ringā un visas ir uzvarējis. Pēc uzvaras pār Geičī Habibs ar žestu deva zīmi komandai, lai tā netuvojas viņam ar apsveikumiem, saļima ringa vidū musulmaņu lūgšanas pozā un acīmredzami raudāja. Pēc pārdesmit sekundēm Numagomedovs piecēlās un turpināja raudāt, asaras slaukot dvielī.

Mikrofonā arēnā Abū Dabī Nurmagomedovs negaidīti paziņoja, ka šī bija viņa pēdējā cīņa UFC ringā. Viņš sev un ģimenei apsolījis, ka bez tēva, kurš bija arī viņa treneris kopš bērnības, ringā vairs neies. Atgādinām, ka Nurmagomedova tēvs Abdumanaps 58 gadu vecumā jūlijā mira Covid-19 izraisīto komplikāciju dēļ. Habibs ringā ar Geičī izgāja, jo dalībai šajā cīņā akceptu pēc trīs dienu pārrunām deva māte, kura sākotnēji nevēlējās, ka Habibs uz to dodas bez tēva, bet viņš apsolīja, ka tā būs pēdējā cīņa viņa mūžā. Uzvaru šajā cīņā Numagomedovs veltīja tēva piemiņai. Kā žestu karjeras beigām Habibs novilka savus cīkstoņa cimdus un nometa ringā uz zemes.

"Ja esi apsolījis, tad solījumi ir jātur," par savu apņemšanos vairs nekāpt UFC ringā paziņoja Habibs Nurmagomedovs.

View this post on Instagram

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on Oct 22, 2020 at 9:55am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!