"Ogres" handbolisti svētdien svinēja uzvaru Baltijas līgas turnīrā, pārspējot Ludzas "Latgols" komandu.

"Ogre" mājās ar 40:27 (22:12) uzvarēja "Latgols" vienību.

Uzvarētāju labā deviņus vārtus guva Toms Lielais, Edijs Putniņš izcēlās ar septiņiem "goliem", bet vēl sešreiz precīzi meta Aivars Čikuts. "Latgols" rindās septiņi vārti Robertam Rancānam, bet par diviem mazāk guva Renārs Grebeņņikovs.

Pirms aptuveni divām nedēļām Latvijas Handbola federācija (LHF) ziņoja, ka Latvijas komandas neturpinās dalību Baltijas handbola līgā. LHF pārstāvis Edgars Dāvidsons aģentūrai LETA atklāja, ka Baltijas turnīra nolikums paredz tehnisko zaudējumu komandai, kas nolēmusi izstāties no turnīra. Spēles starp Latvijas klubiem šajā turnīrā tiks ņemtas vērā kopējā ieskaitē, bet pret citu valstu komandām pašmāju vienības saņems tehniskos zaudējumus.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas handbola federācijas maijā vienojās par jaunu Baltijas handbola līgas formātu - turpmāk šajā turnīrā startēs 12 komandas, pa četrām no katras valsts. No Latvijas komandām šajā sezonā startēja 2019./2020.gada sezonas vadošais četrinieks - Dobeles "Tenax", Rīgas "Celtnieks", "Ogre" un Ludzas "Latgols".

Šāds formāts paredzētu, ka četras spēcīgākās Latvijas komandas startētu tikai Baltijas līgas turnīrā, savukārt pārējās komandas no "SynotTip" handbola virslīgas apvienotos ar pirmās līgas komandām, tādā veidā izveidojot pilnvērtīgu Latvijas čempionātu ar iespēju augt un kādu sezonu izkarot sev vietu Baltijas līgas turnīrā.

Baltijas līgas čempions pirmo reizi tika noteikts 1993.gadā. Šo gadu laikā ir spēlējušas komandas no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Somijas un Grenlandes.

Iepriekšējās četras sezonas turnīrā triumfēja Somijas komanda Rīhimeki "Cocks".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!