Foto: AFP/Scanpix
Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējam vingrošanā sacensībās uz zirga Luisam Smitam no Lielbritānijas piemērota divu mēnešu diskvalifikācija par islāma izsmiešanu.

Oktobrī internetā parādījās video, kurā 27 gadus vecais Smits kopā ar bijušo vingrotāju Lūku Kārsonu smejas, izliekoties, ka skaita lūgšanas, un kliedzot "Allahu Akbar" ("Dievs ir dižens").

Smits pēc tam par notikušo ir atvainojies un oktobrī izvēlējās labāk apmeklēt mošeju, nekā doties uz Lielbritānijas olimpiešu pieņemšanu Bekingemas pilī.

Tiesa, Lielbritānijas Vingrošanas federācija otrdien paziņoja, ka Smitam piespriesta divu mēnešu diskvalifikācija. Šis sods sportistam gan neliks izlaist kādas nozīmīgas sacensības, turklāt viņš pats iepriekš bija izteicis vēlmi aktīvajās gaitās ieturēt pārtraukumu.

Tikmēr 27 gadus vecajam Kārsonam, kurš pērn veselības problēmu dēļ bija spiests priekšlaicīgi beigt karjeru, izteikts rājiens.

Smits karjeras laikā pie olimpiskā zelta nav ticis, taču sacensībās uz zirga viņš pie sudraba tika arī 2012.gada Londonas Olimpiādē, bet pirms tam Pekinā ieguva arī bronzu. Šāda paša kaluma godalgu brits ieguva arī 2008.gada olimpisko spēļu komandu sacīkstēs.

Šovasar Riodežaneiro Olimpiādē vingrojumos uz zirga Smits piekāpās citam britu sportistam Maksam Vitlokam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!