Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Delfi.lt ziņo, ka Krievijā dzimušais, bet Lietuvu pārstāvošais kanoe airētājs Jevgēņijs Šuklins, kurš 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu, apsūdzēts dopinga lietošanā.

Par notikušo plašākai publikai paziņojis pats Šuklins sociālajā vietnē "Facebook". Airētājs gan norādījis, ka no Lozannā esošās Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) saņemtajā vēstulē ir kļūdas.

Pie ieraksta publicētajā attēlā Lietuvas sportists ir dēvēts par Jevgeņiju Daluzjanu, šķietami tiekot sajaukts ar armēņu svarcēlāju Melāniju Daluzjanu, kura tika diskvalificēta pagājušā gada beigās pēc atkārtotas Londonas spēļu paraugu pārbaudes. Airētājam, kurš ierakstu veicis trijās valodās (lietuviešu, krievu un angļu), izvirzītā apsūdzība ir anabolisko steroīdu lietošana.

Lietuvas kajaku un kanoe airēšanas federācijas (LBKIF) ģenerālsekretārs Romualds Petrukaņecs sarunā ar Delfi.lt šādu iespējamību gan apšauba un atzīst, ka notikums varētu noslēgties ar nepatikšanām.

"Jevgēņijs pats sazinājās ar Lozannu, vaicājot par nepareizi norādīto vārdu un vai WADA šādu vēstuli patiešām ir sūtījusi. Viņš mums pastāstīja, ka drīz vajadzētu tikt saņemtai B provei," atklāja LBKIF ģenerālsekretārs.

Petrukaņecs, kurš pats ir bijis bronzas medaļnieks pasaules un Eiropas čempionātos kanoe airēšanā, izteica teoriju, ka tā ir bijusi cilvēka kļūda, apstrādājot lielo daudzumu testu. Viņš arī atzina, ka federācija nav saņēmusi oficiālu informāciju par Šuklina pārbaudēm un par to ir uzzinājusi vien caur medijiem.

LBKIF nostāja ir sagaidīt oficiālu vēstuli un tad konsultēties ar Lietuvas antidopinga aģentūru.

Jevgēņijs Šuklins karjeras laikā izcīnījis arī četras bronzas medaļas pasaules čempionātos, bet savas profesionālās sporta gaitas noslēdzis 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!