Foto: AFP/Scanpix
Grieķijas kuģu impērijas mantiniece Atina Onasis de Miranda (attēlā) iespaidīgā darījumā ir iegādājusies sacīkšu zirgu MHS Going Global, ar kuru 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs piedalījās īru jātnieks Gregs Broderiks, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Precīza darījuma summa netiek atklāta, taču tiek ziņots, ka par MHS Going Global 31 gadu vecā Onasis samaksājusi no 10 līdz 12 miljoniem eiro.

MHS Going Global izaudzināts Kilkenijas grāfistē Īrijā, tā īpašneks ir Lī Krīgeras, un pirmoreiz sacensībās piedalījās šajā valstī ar jātnieku Franci Konorsu, pirms 2011. gadā zirgu pārņēma Broderiks. Pēc izciliem rezultātiem dažādās "Grand Prix" un Nāciju kausa sacensībās MHS Going Global tika izvēlēts par vienīgo Īrijas zirgu Riodežaneiro olimpiādē, kurā ieņēma 50. vietu individuālajās sacensībās.

"Viņš bija kā mūsu ģimenes loceklis un mans labākais draugs," pēc zirga pārdošanas savā "Facebook" kontā ierakstījis 31 gadus vecais Broderiks. "Mums viņa ļoti pietrūks, taču lēmums zirgu pārdot, kad tas ir savā karjeras virsotnē, ir loģisks. Novēlu viņa jaunajai saimniecei Atinai Onasis visu labāko un liels paldies Lī Krīgeram par iespēju jāt ar šo izcilo zirgu."

Atina Onasis ir vienīgā slavenā grieķu kuģniecības magnāta Arostoteļa Onasis mantiniece. Kā zināms, 1968. gadā Onasis apprecēja nogalinātā ASV prezidenta Džona Kenedija atraitni Žaklīnu Kenediju.

2013. gadā Atina Onasis pārstāvēja Grieķiju Eiropas čempionātā jāšanas sportā, pēc gada piedalījās Pasaules jāšanas sporta spēlēs Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!