Foto: LETA
Nedēļas nogalē notikušajā Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) kongresā par jauno organizācijas prezidentu ievēlēts Dagnis Dubrovskis, ziņo LOF.

Viņš amatā nomainīja Viesturu Tamužu, kurš organizāciju vadīja kopš 2014.gada.

Mežzinātņu doktors Dubrovskis ir Latvijas Lauksaimniecība universitātes (LLU) Meža fakultātes Meža izmantošanas katedras profesors un vadošais pētnieks.

"Orientēšanās sportā esmu kopš agras bērnības. Tā ir mana mūža aizraušanās. Vienmēr esmu vēlējies sportam dot, ne tikai no tā ņemt. Tāpēc kopš 15 gadu vecuma zīmēju orientēšanās sporta kartes, plānoju distances un organizēju sacensības. Esmu no orientieristu dinastijas. Agrā bērnībā šim sportam mani pievērsa tēvs Vilis Dubrovskis, bet šodien sacensībās piedalās arī mani bērni. Varu teikt, Dubrovsku ģimene ir orientēšanās sportā kopš 1963.gada, nu jau 56 gadus. Man rūp mūsu sporta veida attīstība, tāpēc man darbs federācijā ir darbs orientēšanās labā jaunā līmenī," LOF citē Dubrovska teikto.

"Līdz šim esmu guvis lielu administratīvā darba pieredzi. Esmu 14 gadus vadījis LLU Meža fakultāti, darbojies vairāku uzņēmumu padomēs, turpinu vadīt meža darbinieku sporta biedrību "Meža sports". Esmu mežinieks, izprotu norises dabā, mežā, dažādu sabiedrības grupu intereses. Iepriekš uzkrātā pieredze noderēs," stāsta Dubrovskis.

Tāpat ievēlēts jauns viceprezidents un valde. Viceprezidentes pienākumus pildīs Ildze Straume, bet bez viņas un Dubrovska valdē strādās arī Aigars Kokins, Aigars Vārna, Ainārs Lupiķis, Gunārs Ikaunieks, Ilze Lapiņa, Jānis Lazdāns un Juris Cebulis. Savukārt LOF revīzijas komisijā strādās Ilze Laure, Ivars Pucens un Jānis Bukins.

"Iepriekšējais federācijas vadītājs Viesturs Tamužs un valde ir paveikuši lielisku darbu. Varētu teikt, ka iepriekšējos gados, kā arī šogad Latvija ir orientēšanās sporta prezidējošā valsts pasaulē. Pie mums organizēti pasaules čempionāti orientēšanās skrējienā, takās un rogainingā. Pērn Pasaules čempionāts taku orientēšanās ir atzīts par visu laiku labāk noorganizēto čempionātu. Latiņa ir pacelta ļoti augstu un mūsu pienākums to noturēt. Uzskatu, ka jaunā ievēlētā LOF valde ir ļoti profesionāla. Tajā ir gan pārstāvji ar lielu līdzšinējo valdes darba pieredzi, gan arī jaunpienācēji," skaidro Dubrovskis.

Jaunais LOF prezidents īpaši vēlas aktualizēt ar orientēšanās sporta vēsturi un tradīcijām saistītos jautājumus, kā arī sabiedrības izglītošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!