Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA pasaules vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, atgriezusies trešajā simtā un trešo reizi četru nedēļu laikā labojusi karjeras rekordu, pakāpjoties par 30 vietām uz 280.pozīciju.

Aizpagājušajā nedēļā abas Latvijas vadošās tenisistes - Diāna Marcinkēviča un Ostapenko - sacentās Zavadas ITF 25 000 sērijas turnīrā Polijā, kur savā starpā tikās pirmās kārtas mačā, pārākai esot Ostapenko. Viņa vēlāk tika līdz finālam, kur nesekmīgi spēkojās par pirmo šādas raudzes vienspēļu titulu karjerā.

Šajā turnīrā iegūtie punkti rangam tiks pieskaitīti šonedēļ, kas Ostapenko ļāvis labot karjeras rekordu. Iepriekš 17 gadus vecā sportiste pirms divām nedēļām bija pakāpusies līdz 297.pozīcijai.

Šīgada Vimbldonas čempionāta junioru turnīra uzvarētāja kopš septembra vidus savu rekordu WTA rangā labojusi septiņas reizes.

Latvijas vadošā sportiste rangā joprojām ir Marcinkēviča, kura pakāpusies par vienu vietu uz 257.pozīciju. Joprojām pastāv iespēja, ka Ostapenko līdz šī gada beigām Marcinkēviču pasaules rangā var apsteigt.

Abas tenisistes rangā šķir 24 punkti.

Marcinkēvičas karjeras rekords WTA vienspēļu rangā ir 196.vieta, kas tika sasniegta šīgada aprīlī.

Citviet Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā pakāpusies par četrām vietām uz 981.pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords, bet 1140.vietā atrodas Anastasija Homutova, kas arī ir viņas rekords.

WTA turnīru sezona ir noslēgusies, tāpēc ranga augšgalā šogad izmaiņas vairs nenotiks.

Gadu ranga pirmajā vietā noslēgs amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē, bet otrā ir Marija Šarapova no Krievijas. Trešo vietu ieņem rumāniete Simona Halepa, kura apsteidz Petru Kvitovu no Čehijas, bet piektā ir Ana Ivanoviča no Serbijas.

Sesto pozīciju ieņem poliete Agņeška Radvaņska, pozīciju zemāk atrodas Eižēnija Bušāra no Kanādas, bet astotā ir dāniete Karolīne Vozņacki. Attiecīgi devīto un desmito vietu ieņem Angelika Kerbere no Vācijas un Dominika Cibuļkova no Slovākijas.

Dubultspēļu rangā Marcinkēviča pakāpusies par četrām vietām uz 171.pozīciju, bet Līga Dekmeijere pēc vienas vietas atgūšanas tagad atrodama 333.pozīcijā. Ostapenko rangā atguvusi piecas vietas un ieņem 480.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!