Foto: Publicitātes foto
Latvijas čempionātā šahā svētdien kungu konkurencē pirmo reizi zelta medaļu ieguva lielmeistars Ņikita Meškovs (2510), bet dāmām to pašu paveica WFM Elizabete Limanovska (1946), portālu "Delfi" informē Latvijas Šaha federācija.

Vīriešu turnīrs ar 4000 eiro balvu fondu pulcēja 34 dalībniekus, tostarp trīs lielmeistarus, kuri arī noslēgumā ieņēma vadošās vietas.

Meškovs deviņās kārtās iekrāja septiņus punktus, sacensības aizvadot bez zaudējumiem.

Otrais ar 6,5 punktiem palika Arturs Neikšāns (2574), bet bronzas medaļa tika Ilmāram Starostītam (2441), kurš sakrāja sešus punktus.

Pa sešiem punktiem ieguva un nākamās vietas attiecīgi ieņēma Ēriks Mieriņš (2192), starptautiskie meistari Oļegs Krivonosovs (2413) un Vitālijs Samoļins (2402).

Neikšāns turnīra gaitā zaudēja vienu partiju FM Matīsam Mustapam, savukārt Starostīta kontā trīs uzvaras un seši neizšķirti. Mieriņš pēc iegūtas ceturtās vietas sev nodrošināja nacionālā meistara titulu.

Pagājušā gada sensācijas autors un valsts čempions FM Arturs Bernotas (2431) šoreiz neaizvadīja veiksmīgu turnīru, ar 4,5 punktiem ieņemot vien 16. vietu.

23 gadus jaunais Meškovs Latvijas čempionātos līdz šim bija ieguvis bronzas un sudraba medaļas. Nu viņam pilns medaļu komplekts. Savukārt trīskārtējais čempions Neikšāns medaļas iegūst jau sešos čempionātos pēc kārtas. 2002. gada čempionam Starostītam gan tā ir pirmā kopš 2012. gada.

Šogad nespēlējot vairākām lielmeistarēm, sieviešu turnīrā, kur balvu fonds bija 2000 eiro, izteikta favorīte bija deviņkārtējā Latvijas čempione Laura Rogule (2358). Tomēr līdz desmitajam titulam mūsu lielmeistarei nāksies vienu gadu pagaidīt, jo svarīgā mačā viņa piekāpās nākamajai valsts čempionei WFM Elizabete Limanovskai (1945).

Rezultātā Rogule ar pieciem punktiem no septiņiem iespējamiem ieņēma trešo vietu.

Pirmā ar sešiem punktiem bija Limanovska, bet otro vietu, arī ar sešiem punktiem, ieņēma meistarkandidāte Margarita Parhomenko (1854).

Gan 18 gadus vecajai Limanovskai, gan 19 gadus vecajai Parhomenko šīs bija augstākās vietas Latvijas čempionātos. Līdz šim viņas kļuvušas par vairākkārtējām Latvijas jauniešu čempionēm. Parhomenko ar šo panākumu kļuva par nacionālo meistari.

Pērnā gada čempione WFM Linda Krūmiņa (2109) šoreiz ar pieciem punktiem ierindojās ceturtajā vietā. Pirmo sešinieku noslēdza Līga Ungure (1891) un Nellija Maklakova (1880).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!