Lucavsalā notiekošo pasaules čempionātu skeitbordā Latvijas sportisti noslēguši ar četrām izcīnītām medaļām, informē pasākuma organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Pēdējā sacensību dienā notikušajās līnijslaloma sacensībās PRO grupā sudrabu izcīnīja olainietis Jānis Kuzmins. "Master" grupā sudrabs talsiniekam Salvim Skarainim. Savukārt amatieru konkurencē Latvijai dubultuzvaru nodrošināja liepājnieks Toms Dreiblats un olainietis Artūrs Liskovs.

Kvalifikācijā 100 metrus garo trasi ar 59 konusiem veicot 13,35 sekundēs un no līdera zviedra Vikinga Hadestranda atpaliekot 0,27 sekundes, otro laiku uzrādīja Jānis Kuzmins. Astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā viņš pārspēja attiecīgi Krievijas un Vācijas pārstāvi un iekļuva pusfinālā.

Pusfināla cīņas izjauca lietainie laikapstākļi, kā rezultātā svētdienas sacensības tika pārtrauktas jau trešo reizi. Žūrija pieņēma lēmumu sacensības neturpināt, līdz ar to vietas tika sadalītas pēc kvalifikācijas rezultātiem. Pirmā vieta Vikingam Hadestrandam, otrā vieta Kuzminam, bet trešā Džo Maklarenam no ASV.

Kā skaidro organizatoru pārstāvis Ivars Bācis, skeitbordā pat dažas lietus piles uz asfalta izjauc nepieciešamo saķeri un var radīt lielu kritienu risku. Tā kā žūrija nebija pārliecināta, ka pēc trases izžāvēšanas, kas prasa vismaz pusstundu, atkal nesāks līt, tika pieņemts lēmums sacīkstes pārtraukt.

Lietus apturēja arī sieviešu sacensības. Ņemot vērā kvalifikācijas rezultātus, 2014. gada čempione Lienīte Sakaraine ieņēma ceturto vietu, piektā vieta Elīzai Gailītei. Sieviešu konkurencē par uzvarētāju tika pasludināta Linna Krāmere, kamēr sudrabs 15 gadus vecajai čehietei Karolinai Vojtovai. Goda pjedestālu noslēdza Vācijas sportiste Katrīna Zēla.

Amatieru grupā, startējot 19 dalībniekiem no 9 valstīm, pārāki par konkurentiem bija Toms Dreiblats un Artūrs Liskovs, kuri pirms diviem gadiem izcīnīja attiecīgi zeltu un bronzu junioru čempionātā.

Pēc pirmā kvalifikācijas brauciena vadībā bija Liskovs, bet otrajā braucienā viņa laiku spēja uzlabot (14,29 sekundes) un uzvaru izcīnīja Dreiblats. Bronzu nopelnīja spānis Pablo Martinezs.

"Master" grupā, kur piedalījās 20 skeitbordisti no 10 valstīm, 2014. gada čempionu titulu Salvim Skarainim neļāva aizstāvēt savulaik PRO grupā pasaules čempionātos medaļas izcīnījušais zviedrs Mikaels Hadestrands.

Milzu slaloma uzvarētājs un speciāla slaloma vicečempions Remigijus Petrauskas no Lietuvas ieguva bronzu, līdz ar to tiekot pie visa kaluma medaļām.
Tikmēr speciālajā slalomā trešo vietu izcīnījušais Edžus Konošonoks ieņēma piekto vietu.

U-14 grupā liepājniece Mare Belta izcīnīja divas uzvaras un vienu otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!