Foto: Reuters/Scanpix
Austrālijas regbija izlase svētdien Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā Velingtonā ar 11:9 (8:3) pārspēja Dienvidāfrikas Republiku, tādējādi pēc divām nedēļām Pasaules kausam būs jauns īpašnieks.

Divkārtējo Pasaules kausa ieguvēju milžu cīņas pirmās minūtes aizritēja ar dienvidafrikāņu ofensīvu, taču austrālieši izturēja spiedienu un deva atbildes triecienus, ar kapteiņa Džeimsa Horvila piezemējumu un Džeimsa O'Konora soda sitienu panākot 8:0. Puslaika beigās ar Mornes Steina soda sitienu DĀR samazināja rezultāta starpību.

Otrais puslaiks aizritēja ar čempionu milzīgu teritoriālo pārsvaru, pārņemot vadību ar Steina soda sitienu un dropsitienu, kā arī radot vairākas piezemējumu iespējas. Tomēr austrāliešu dzelžainā aizsardzība, kā arī dienvidafrikāņu disciplīnas trūkums spēles beigās ļāva O'Konoram ar soda sitienu dažas minūtes pirms pamatlaika beigām izraut uzvaru, izcīnot sesto austrāliešu uzvaru pār DĀR pēdējās septiņās spēlēs.

15. oktobrī Francija spēlēs ar Velsu, bet 16. oktobrī Austrālija tiksies ar Jaunzēlandes un Argentīnas dueļa uzvarētāju. 21. oktobrī spēle par trešo vietu, bet 23. oktobrī – fināls.

Līdz šim Pasaules kausu izcīnījušas Jaunzēlande (1987.g.), Austrālija (1991. un 1999.g.), DĀR (1995. un 2007.g.) un Anglija (2003.g.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!