Foto: AFP/Scanpix
Šī gada pasaules čempions anglis Marks Selbijs tomēr nepiedalīsies pasaules reitinga turnīrā snūkerā, kas jau šajā nedēļas nogalē risināsies "Arēnā Rīga".

Selbijs informējis organizatorus, ka atsauc dalību no turnīra personīgu iemeslu dēļ.

Selbijam vispirms piektdienas rītā bija plānots aizvadīt kvalifikācijas kārtas maču pret Aleksu Borgu no Maltas, kurš tagad automātiski iekļuvis pamatturnīrā.

Pasaules čempionāta finālā Selbijs maijā ar 18-15 pārspēja Džonu Higinsu, kurš Rīgas turnīrā piedalīsies un būs izlikts ar otro numuru.

Kā zināms, Latviju sacensībās pārstāvēs rīkotāju speciālos ielūgumus saņēmušie Rodions Judins un Tatjana Vasiļjeva. Pirmdien par valsts čempionu kļuvušais Judins kvalifikācijas kārtā tiksies ar ķīnieti Dže Čeņu, kurš pasaules rangā atrodams 121.pozīcijā, bet Vasiļjeva spēkosies ar skotu Entoniju Makgilu, kurš rangā ieņem 17.vietu. Abi šie mači piektdien "Arēnā Rīga" sāksies jau plkst.10.

Savukārt sacensību fināls plānots svētdienas vakarā plkst.18.30.

2014. un 2015.gadā "Arēnā Rīga" tika aizvadītas Eiropas tūres sacensības, tomēr šāds seriāls tika likvidēts un pērn Rīgā jau notika pasaules ranga turnīrs, tieši ar to Jāņos sākoties sezonai, kas tradicionāli noslēdzas aprīļa otrajā pusē un maija sākumā ar pasaules meistarsacīkstēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!