Foto: AFP/Scanpix
Pērn sacensībās triumfējušais austrālietis Nīls Robertsons un maija pirmajā dienā par pasaules čempionu kļuvušais anglis Marks Selbijs arī šogad Jāņu laikā "Arēnā Rīga" piedalīsies jaunās sezonas pirmajā pasaules ranga ieskaites turnīrā snūkerā, paziņojuši organizatori.

2014. un 2015.gadā "Arēnā Rīga" tika aizvadītas Eiropas tūres sacensības, tomēr šāds seriāls tika likvidēts un pērn Rīgā jau notika pasaules ranga turnīrs, tieši ar to Jāņos sākoties sezonai, kas tradicionāli noslēdzas aprīļa otrajā pusē un maija sākumā ar pasaules meistarsacīkstēm.

Šogad sacensības ar kvalifikāciju sāksies laikā starp 31.maiju un 2.jūniju Lielbritānijas pilsētā Prestonā, bet pamatturnīrā Rīgā 23.-25.jūnijā spēlēs 64 sportisti.

Kā pavēstījuši organizatori, sacensībām kopā ar Robertsonu un Selbiju pieteikušās arī tādas snūkera zvaigznes kā Šons Mērfijs, Stjuarts Bingems, Berijs Haukinss, Kīrens Vilsons, Marks Viljamss, Marks Alens un Džimijs Vaits.

Tiesa, kāds no šiem sportistiem var nemaz netikt līdz Rīgai, jo kvalifikācijā būs jāpiedalās pilnīgi visiem, bet vienīgi Robertsons, Selbijs, kā arī divi speciālos ielūgumus jeb "wild card" snūkeristi savus kvalifikācijas mačus izspēlēs "Arēnā Rīga".

Pērn no vietējiem sportistiem pie "wild card" tika Tatjana Vasiļjeva, kura vienīgajā mačā izrādīja ļoti cienīgu pretestību, tomēr ar 1-4 piekāpās spēcīgajam Honkongas sportistam Marko Fu. Šī gada "wild card" saņēmēji vēl nav nosaukti, bet zināms, ka viens spēlēs ar pērn Rīgā ceturtdaļfinālā iekļuvušo Entoniju Makdžilu, kurš pasaules rangā ieņem 17.vietu, bet otram pretim stāsies ķīnietis Dže Čeņs, kurš rangā atrodams 121.pozīcijā.

Pērn turnīra balvu fonds no 125 000 mārciņu (160 000 eiro) bija palielināts līdz 200 000 mārciņu (250 000 eiro), bet šogad tas būs jau 227 000 mārciņu (265 000 eiro).

"Vienmēr esmu izbaudījis spēlēšanu Latvijā. Tā ir skaista vieta un fani mums liek justies gaidītiem. Rīgā būs spēcīgs dalībnieku sastāvs un ceru aizvadīt labu turnīru," paudis Selbijs, kurš sacensībās Latvijas galvaspilsētā triumfēja 2014.gadā, kad arī bija tā brīža pasaules čempions.

Latvijā nozīmīgas sacensības snūkerā notiks jau sesto gadu pēc kārtas, jo 2012.gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, 2013.gada decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem, bet 2014. un 2015.gadā Rīga uzņēma Eiropas tūres posmus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!