Austrijas kalnu slēpotāja Renāte Gēčla ceturtdien nodrošināja sev Pasaules kausu, Bormio uzvarot sezonas pēdējās sacensībās supergigantā.
Gēčla, kura jau pirms starta bija konkurentēm neaizsniedzama supergiganta vērtējumā, finišu sasniedza pēc minūtes un 17,89 sekundēm, apsteidzot otrās vietas ieguvēju Vācijas sportisti Martinu Ertlu par sešām sekundes simtdaļām. Vēl par divām simtdaļām sliktāku rezultātu uzrādīja Gēčlas komandas biedrene Brigita Obermozere, kas ierindojās trešajā vietā.

Pasaules kausa izcīņā kalnu slēpotājas šosezon startēs vēl divās disciplīnās, bet Gēčla ar izcīnītajiem 1567 punktiem sāncensēm vairs nav aizsniedzama.

"Šodien slēpoju atraisīti, jo biju jau nodrošinājusi uzvarētājas titulu supergigantā. Grūtāk gāja distances augšdaļā, bet lejasposmā viss izdevās patiešām labi. Gluži kā visu šo sezonu - sākums bija grūts, bet, kad tas bija aiz muguras, pati sev lieku psiholoģisko spriedzi neradīju," pēc finiša teica Gēčla, kura šosezon izcīnīja uzvaras piecās distancēs, kā arī vienreiz kombinācijā.

Gēčla turpināja austriešu panākumu sēriju, jo vīriešu konkurencē Pasaules kauss kopvērtējumā, kā arī supergigantā un nobraucienā tika viņas tautietim Hermanam Maijeram.

Pasaules kausa izcīņas posms:

1. Renāte Gēčla (Austrija) 1:17,89
2. Martina Ertla (Vācija) 1:17,95
3. Brigita Obermozere (Austrija) 1:17,97
4. Mojca Suhadolca (Slovēnija) 1:18,28
5. Melānija Sušē (Francija) 1:18,45
6. Varvara Zeļenskaja (Krievija) 1:18,49

Pasaules kausa izcīņas noslēguma vērtējums supergigantā:

1. Renāte Gēčla (Austrija) 554 punkti
2. Melānija Turžona (Kanāda) 343
3. Mojca Suhadolca (Slovēnija) 341

Pasaules kausa izcīnas kopvērtējums:

1. Renāte Gēčla (Austrija) 1567 punkti
2. Mihaela Dorfmeistere (Austrija) 1226
3. Režina Kavanjo (Francija) 1016.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!