Foto: stock.xchng
Nākamajā sezonā sacensībās vairs nepiedalīsies Latvijas handbola vecākais klubs – RTU, informē Latvijas Handbola federācija.

Latvijas pirmās līgas turnīrā gan startēs komanda RTU-S jeb seniori, taču augstākā līmeņa RTU komanda vairs nepastāv.

"Man oficiāli jāpaziņo to, ko lielākā daļa no Jums jau zina – RTU komanda virslīgā šogad nestartēs un praktiski šobrīd ir beigusi pastāvēt. Komanda, kura tika izveidota 1959.gadā (tātad pirms 55 gadiem) un ir piedalījusies visos 53 Latvijas čempionātos virslīgā, sākot ar pirmo jau 1962.gadā, vairs nesaņem nekādu finansiālu atbalstu no savas augstskolas vadības un sporta kluba," saka ilggadējais RTU handbola treneris Harijs Čebrikovs. "Jau iepriekšējā gadā Latvijas čempionātā komanda sedza visus izdevumus par treniņiem un spēlēm, kā arī dalības naudu, no saviem personīgiem līdzekļiem, lai nepārtrauktu dalību čempionātā. Vairāk iekrājumu mums nav. Arī komandas treneris Arnis Butans visu sezonu nostrādāja, nesaņemot nekādu atlīdzību."

"Tamdēļ man jāatvainojās gan tām komandām, kuras mūs biežāk ir uzvarējušas, gan tām, kuras reizēm arī zaudējušas, ka mēs vairs nebūsim Jūsu konkurenti šajā sezonā. Pateicos Arnim Butanam par pašatdevi un novēlu viņam veiksmi turpmākajā darbā ar jauno komandu Celtnieks/LSPA. Tāpat pateicos visiem komandas spēlētājiem, kuri aizstāvēja savas augstskolas godu sacensībās, un novēlu viņiem veiksmīgi turpināt handbola gaitas jaunajās komandās," piebilst Čebrikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!