Šajā nedēļas nogalē, no 25. līdz 27.februārim, RTU Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies 97. Latvijas atklātais čempionāts peldēšanā 50m peldbaseinā, kurā pulcēsies ne vien Latvijas spēcīgākie sportisti, bet arī augsta līmeņa atlēti no citām valstīm, ziņo Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Latvijas atklātais čempionāts ir FINA apstiprinātas FINA pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensības, kas nozīmē, ka sportistiem šajās sacensībās paralēli Latvijas čempiona titulam būs iespēja cīnīties arī par pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvu izpildi.

Ķīpsalas peldbaseina zilajos celiņos redzēsim gan Latvijas vadošos sportistus ar olimpiešiem Ievu Maļuku, Gabrielu Ņikitinu un Daniilu Bobrovu priekšgalā un valsts spēcīgākos junioru un jauniešu vecuma sportistus, gan arī spožus ārvalstu peldēšanas talantus. Nenoliedzami spilgtākais un titulētākais šo sacensību dalībnieks ir Vladislavs Griņevs, kura karjeras panākumu vidū ir gan pasaules un Eiropas čempionāta bronzas medaļas 100m br./st. peldējumā, gan vieta uz šo čempionātu goda pjedestāla augstākā pakāpiena stafešu peldējumos.

Tāpat šajās sacensībās savu dalību ir pieteikusi viena no Itālijas valstsvienības dalībniecēm Čiara Tarantino, kura pērn Eiropas čempionātā īsajā ūdenī palīdzējusi savai valstij izcīnīt sudraba godalgas 4x50m br./st. un 4x50m kombinētajās stafetēs.

Čempionāts RTU Ķīpsalas peldbaseinā sāksies 25. februāra rītā plkst. 10.00 ar priekšsacīkstēm 50m br./st., 100m brasā, 200m uz muguras, 100m tauriņstilā un 400m br./st. Savukārt čempionāta pirmās dienas vakara programmā plkst. 17.00 skatītājiem būs iespējams vērot cīņu par pirmajiem čempionāta medaļu komplektiem.

Arī turpmākajās divās dienās, 26. un 27. februārī čempionāta dalībnieki startēs pēc tās pašas sistēmas – no rīta cīnoties par vietu labāko astotniekā, bet vakarpusē jau par čempionāta medaļām. Kopumā čempionātā tiks sadalīti 32 medaļu komplekti individuālajās distancēs un astoņi komplekti stafešu peldējumos.

Latvijas čempionāts šoreiz norisināsies aiz slēgtām durvīm, ievērojot normatīvajos aktos noteikto kārtību, epidemioloģiskās drošības pasākumus, un tajās tiks ielaistas tikai akreditētas personas.

LPF aicina ikvienu interesentu vērot sacensības tiešraidē. Sacensību translācija būs pieejama kanālā "Sportacentrs.com TV", kā arī LPF mājaslapā "www.swimming.lv".

Tiešraides sākums katru dienu 10.00 (priekšsacīkstes) un 17.00 (fināli).

Iepriekšējais Latvijas čempionāts tika aizvadīts 2020. gadā, bet pērn Latvijas čempioni 50m peldbaseinā netika noskaidroti Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ.

Sacensības tiek rīkotas ar Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstu un tiek līdzfinansētas no valsts budžeta līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!