Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas peldētājs Konstantīns Blohins pirmdien ierindojās 25.vietā Eiropas čempionātā 100 metru distancē uz muguras.

Priekšsacīkstēs savā peldējumā Blohins distanci veica 56,28 sekundēs, par 0,02 sekundēm apsteidzot olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvu un ieņemot ceturto vietu, bet vēl viens Latvijas pārstāvis Pāvels Vilcāns šajā pašā peldējumā ar laiku 56,92 sekundes finišēja priekšpēdējā, septītajā, pozīcijā.

Blohina sasniegtais rezultāts bija arī jauns Latvijas rekords. Iepriekšējo valsts labāko sasniegumu viņš pats bija uzrādījis pirms nepilna mēneša, kad sacensībās Brestā distanci veica 56,87 sekundēs.

Abi sportisti līdz ar to nespēja iekļūt pusfinālā, kopvērtējumā ieņemot attiecīgi 25. un 33.vietu 43 peldētāju konkurencē.

Pusfinālu 50 metros tauriņstilā nesasniedza arī Gabriela Ņikitina, kura ar laiku 27,91 sekunde priekšsacīkstēs savā peldējumā palika pēdējā, astotajā, vietā.

Šī disciplīna nav iekļauta olimpisko spēļu programmā, bet Eiropas čempionātā Ņikitina tādējādi ieņēma 29.vietu.

Tikmēr 100 metru peldējumā brasā Uldis Tazāns priekšsacīkstēs finišēja ar laiku minūte un 5,15 sekundes, savā peldējumā ieņemot sesto vietu, bet kopējā ieskaitē uzrādot otru sliktāko - 57. - rezultātu.

Lai izpildītu olimpisko spēļu normatīvu, Tazānam bija jāpeld par vairāk nekā divām sekundēm ātrāk.

Savukārt 50 metru tauriņstila peldējumā Pāvels Kondrahins ar laiku 25,26 sekundes savā priekšsacīkšu peldējumā bija ceturtais, pusfinālā neiekļūstot un ieņemot 38.vietu 44 sportistu konkurencē.

Arī šī disciplīna nav iekļauta olimpisko spēļu programmā.

Kopumā Eiropas čempionātā, kas ir viena no sportistu pēdējām iespējām izpildīt Londonas Olimpiādes normatīvus, Latviju pārstāv astoņi sportisti.

Čempionāts ilgs līdz svētdienai.

Zīmīgi, ka katra nacionālā peldēšanas federācija olimpiskajām spēlēm var pieteikt pa vienam sportistam sieviešu un vīriešu konkurencē, pat ja neviens šīs valsts pārstāvis nav izpildījis kvalifikācijas normu.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas Peldēšanas federācija (LPF) prognozēja, ka pilnīgi droši Londonas Olimpiādē startēs Uvis Kalniņš un Gabriela Ņikitina, tomēr sekmīgu startu gadījumā šis skaits vēl var papildināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!